Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tove Alexandersson tog andra världscupsegern på två dagar.

Dubbelt blågult i världscupen

Tove Alexandersson tog sin andra världscupseger på två dagar och William Lind såg till att det blev dubbel svensk orienteringsglädje i norska Østfold.

Tove Alexandersson vann långdistansen i världscuptävlingen, som också är för-VM, i fredags och slog nu till på medeldistansen som avgjordes med en prolog på morgonen och jaktstart på kvällen. Alexandersson gick ut med tre minuters ledning och till slut blev segermarginalen till tvåan och lagkamraten Karolin Ohlsson 3.24.

"Det var ett stabilt lopp. Jag var ganska sliten efter några tuffa dagar så det viktigaste var att hålla ihop tekniken och inte göra några misstag. Jag ville inte köra för hårt och riskera att göra misstag för jag visste att jag hade ett bra avstånd bakåt", säger Alexandersson enligt ett pressmeddelande.

William Lind gjorde en spektakulär upphämtning i jaktstarten där han gick ut från 17:e plats, tre och en halv minut efter ledande Johan Runesson. Det blev en spurtstrid där han vann en sekund före Gustav Bergman och två sekunder före fransmannen Frederic Tranchard. Runesson slutade först på 13:e plats, 1.13 bakom Lind.

"Jag gick ut stenhårt från start. Jag vet att det är lätt att man blir lite bekväm om man är längst fram i fältet, så jag förstod att det fanns tid att plocka om man är offensiv", sade Lind.