Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Engqvist. Arkivbild.

Dubbla hjärnskakningar i SHL-hockeyn

Två spelare och en domare drabbades av hjärnskakningar efter annandagens SHL-omgång.

Djurgårdens forward Andreas Engqvist har drabbats av en hjärnskakning efter tacklingen från Moras Robin Johansson i annandagens SHL-möte, rapporterar Aftonbladet.

Nu väntas 30-åringen – som gjort tio mål och elva assist på 23 matcher – missa de två kommande omgångarna mot Linköping borta och hemma mot Malmö.

”Det finns inte så mycket att säga just nu. Jag kände att huvudet fick sig en smäll. Nu får man avvakta dag för dag”, skriver han i ett sms till tidningen.

Att Djurgården får klara sig utan Engqvist ett tag framöver svider, menar Djurgårdens tränare Robert Ohlsson:

- Han får gå hjärntrappan i sex till tio dagar. Sedan får vi se. Vi har inte en eller två Engqvist att plocka in, han går inte att ersätta, säger Ohlsson.

I matchen mellan Brynäs och Färjestad kolliderade domaren Mikael Andersson och Michael Lindqvist olyckligt. Andersson befarades fått en hjärnskakning. Det står nu klart att Lindqvist också drabbats av det.

- Oavsett symptom kan man inte riktigt se hur länge han blir borta. Han får oavsett inte spela på en vecka, även om han mår jättebra imorgon, säger Mattias Hell, medicinskt ansvarig i Färjestad, till SVT Nyheter Värmland.