Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Stina Nilsson med sin silvermedalj under medaljceremonin efter torsdagens andraplacering i damernas VM-final i sprint i Seefeld, Österrike.

Dubbla känslor när Nilsson mottog VM-silver

Med ett leende på läpparna mottog Stina Nilsson sitt VM-silver i sprint. För Maja Dahlqvist, som föll i finalen och blev sexa, var medaljceremonin en pina.

Under fredagskvällen var det prisutdelning för damernas sprint vid skid-VM i Seefeld, Österrike.

Olympiska mästaren Stina Nilsson mottog tog ett bragdartat silver efter en lårskada inför mästerskapet.

- Medaljen symboliserar mer de senaste veckorna än själva loppet i går. Den här medaljen får jag genom att hela tiden ha vågat tro på att det ska var möjligt att komma dit jag var. Inte ge upp, lägga mig på soffan och skita i livet typ, säger 25-åringen.

Samtliga sex finalister var tvungna att befinna sig på scenen. Det betydde att svenska fyran Jonna Sundling och sexan Maja Dahlqvist, som körde ihop i finalen, påmindes om sitt sprintöde.

- Nu när man var där uppe (på scenen) kände man väl att det blir salt i såret. Som det var i dag hade jag hellre sluppit det. Man hade ju kunnat vara en glad sexa, då hade det varit roligt att vara här, säger 24-åriga Dahlqvist som föll i finalen.

Landslagsledningen har ännu inte meddelat vilka av de formstarka svenskorna som kör söndagens sprintstafett. Stina Nilsson säger att hon tror laget redan är uttaget, men ville inte svara på om hennes kropp håller.

- Jag är inte synsk, så jag vet inte, säger hon.