Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Armand Duplantis. Arkivbild.

Duplantis tog 5,86 med lånad stav: "Lärorikt"

Armand Duplantis fortsätter att imponera. Med lånade stavar klarade svensken 5,86 i lördagens Diamond League-tävling i London och slutade trea i det stjärnspäckade fältet.

Duplantis stötte på problem inför tävlingen. Hans stavar var försvunna vid ankomsten till den brittiska huvudstaden och Duplantis fick förlita sig till att låna stavar av konkurrenten Renaud Lavillenie.

Han fick problem på 5,61 men klarade i det tredje försöket. 5,71 gled han över i första, 5,80 i det andra och 5,86 i det tredje där han hade mycket luft till ribban. På 5,92 tog det dock stopp för den svenske junioren som visar fin form inför kommande EM i Berlin.

- Det här var en bra tävling som uppladdning inför Berlin. Ibland kan man inte ändra på saker så är det bara att gilla läget, säger han angående de försvunna stavarna.

Amerikanen San Kendricks vann tävlingen på 5,92 före fransmannen Lavillenie som liksom Duplantis klarade 5,86. Tävlingen innehöll även en andra svensk, Melker Svärd Jacobsson, som slutade nia på 5,46.

Nordiskt rekord av Warholm

Den tredje svenska deltagaren i lördagens gala, Khaddi Sagnia i längd, startade tävlingen lovande med ett hopp på 6,58 i den första omgången. Men Sagnia lyckades inte förbättra detta utan slutade sjua i tävlingen.

På 400 meter häck fortsätter norrmannen Karsten Warholm att övertyga. Warholm satte nytt nordiskt rekord med tiden 47,65 i ett närmast perfekt lopp där han var 79 hundradelar före Yasmani Copello, Turkiet, i mål.

- Helt klart mitt bästa lopp "ever". Det känns fantastiskt bra och jag är faktiskt lite överraskad själv, säger Warholm till SVT.