Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Henrik von Eckermann på väg mot sin andra världscupseger i Göteborg med Mary Lou. Att rida den känsliga hästen påminner om att köra sportbil, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Eckermann hyllar hästen inför ny final

Henrik von Eckermann vann världscuptävlingen i hoppning i Göteborg för andra året i rad på det vassa stoet Mary Lou. Nu siktar han mot världscupens final i Paris.

Han etablerade sig i världstoppen under förra inomhussäsongen, som slutade med en tredjeplats i världscupfinalen i USA.

Efter lag-EM-silvret på Ullevi i fjol har Henrik von Eckermann gjort en ny fantastisk säsong inomhus. Han var klar för en ny cupfinal redan före Västeuropaligans avslutande tävling i Göteborg, och toppar nu tabellen när alla poäng delats ut.

Elva ekipage gjorde en felfri första runda i Scandinavium och gick till omhoppning. Bland dem fanns två svenskar.

Tovek felfri

Evelina Tovek startade först av alla i grundomgången och imponerade med en felfri ritt på Castello. De rev ett hinder i omhoppningen, men fick en fin tiondeplats.

Henrik von Eckermann var också felfri på Mary Lou i första rundan.

- Hon har nollat i varje världscup hon gått, säger von Eckermann om hästens facit denna säsong.

Inför omhoppningen, med färre hinder och i en annan ordning, insåg von Eckermann att detta var en passande uppgift.

- Det var en bansträckning där man kunde flyta på hela tiden. Man behövde inte "riva runt". Man behövde inga riktigt skarpa svängar utan kunde följa med hela tiden och utnyttja hennes stora galopp, låta henne galoppera.

- Vad som inte är bra är om jag måste landa och sedan gå full fart framåt för att få fart igen. Då kan hon backa av lite grann, säger Henrik von Eckermann.

Som att köra Ferrari

Förbundskapten Henrik Ankarcrona är full av beröm gällande segerduon.

- De är ett av de absolut bästa ekipagen i världen, säger Ankarcrona.

- Mary Lou är otroligt känslig. Men Henrik har en väldig förmåga att kunna rida med, utan att störa. Han lämnar inget åt slumpen. Jag tror att det är mycket det som gör att han kan handskas med en sådan "sportmodell". Man kan jämföra henne med en Ferrari. Du får inte trampa fel nånstans, du måste vara med hela tiden, säger förbundskaptenen och fortsätter:

- Om man gjort allt rätt, så att hästen är i balans och i rätt "mindset", då ska ryttaren kunna vara så stilla som möjligt.

Lindelöw till final

Världscupsegern blev en skön avslutning på tävlingarna i Göteborg, där von Eckermann haft problem i sina tidigare starter under veckan.

- Det har inte funkat, någonting, säger Henrik von Eckermann och gläds åt att han kunde samla sig.

Douglas Lindelöw slutade tolva och fick fem poäng som räckte för att knipa en plats i världscupfinalen.