Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christoffer Edlund gjorde sitt första mål i SM-slutspelet, och visade därmed vägen fram till Sandvikens seger hemma mot Hammarby.

Edlund visade vägen för Sandviken

Christoffer Edlund slog till för första gången i kvartsfinalserien. Och visade vägen fram till Sandvikens viktiga 4–2 hemma mot Hammarby. Med segern reducerade Saik till 1–2 i matcher.

Läget liknar förra årets semifinalserie då Hammarby hade 2–1 i matcher inför mötet på Zinkensdamm på Södermalm i Stockholm.

Den gången stoppades inte Sandviken av utgångsläget.

Med två raka segrar vände klubben på underläget, vann med 3–2 i matcher och blev ett av lagen som fick göra upp om SM-titeln.

Liknande situation

Den här säsongen har Sandviken hamnat i en liknande situation.

Efter Hammarbys inledande 3–0 och 5–3 följde på måndagen en hemmaseger med 3–2 på Göransson arena, vilket betyder ett nytt 1–2-underläge.

Frågan är hur det kommer att gå den här gången.

På måndagskvällen fanns dock ingen tvekan kring vilket lag som var det bättre. Efter en trevande start hittade Sandviken rätt efter 24 minuters spel, och det var Christoffer Edlund – med sitt första i slutspelet – som skickade in bollen i målvakten Patrik Hedbergs bortre hörn.

Tolv minuter senare ökade Ted Haraldsson på till 2–0, vilket blev ett mål som visade åt vilken håll kvällen var på väg. Elva minuter in i andra halvlek – efter Hammarbys reducering via Christoffer Fagerström – tog sig Dennis Henriksen sig fram, rundade Hedberg och satte 3–1 till Sandviken. I slutet satte Edlund även 4–2.

Därmed kommer svaret på frågan – hur det kommer att gå den här gången – dröja till senare i veckan.

Ny duell på torsdag

I och med Saiks seger blir det en fjärde kvartsfinal på torsdag (Zinkensdamm) och om klubben även lyckas där kommer kvartsfinalserien att avgöras på lördag (Göransson arena).

Matcher som givetvis är viktiga för två klubbar som dras med stora ekonomiska problem.

- Vi har väl alla förstått allvaret i hur föreningen har mått. Vi har sett på matcherna att publiken inte kommer. Men därtill att de går och säger upp avtalen hade vi inte väntat oss, men det är verkligheten, sade Sandvikens lagkapten Daniel Berlin till Bandypuls efter att ha hört att samtliga spelarkontrakt sägs upp efter säsongen.

Oroligt har det även varit i Hammarby, där spelarnas kontrakt har sagts upp och styrelsen har avgått.

- Det har varit lite turbulent med tanke på allt som hänt, sade Jesper Jonsson till Svenska Dagbladet inför slutspelet.

I kvällens andra kvartsfinal vände Västerås SK 2–3 till seger med 4–3 hemma mot Vänersborg. Jesper Hermansson avgjorde i 58:e minuten, och såg därmed till att klubben leder serien med 2–1 i matcher.