Edsbyn upp i topp efter Hammarbys fall

Hammarby åkte till Västerås som serieledare i elitserien i bandy. Laget återvände till Stockholm som stukad tabelltrea, efter att ha förlorat med 2–4.

|

När Simon Jansson blev VSK:s fjärde målskytt efter knappt 40 minuter hölls gästerna fortfarande utanför målprotokollet. Felix Nyman, i slutet av första halvlek, och Robert Rimgård, i slutet av den andra, reducerade sedan för Hammarby.

Edsbyn övertog serieledningen tack vare överkörningen av Sirius på bortaplan – 6–0 i halvtid blev till slut hela 13–0. Daniel Liw, Oscar Wikblad och Jonas Edling gjorde tre mål var.

Sandviken klev upp som tabelltvåa efter 7–4 borta mot Vetlanda och fyra mål av Christoffer Edlund.

Villa Lidköping behåller fjärdeplatsen strax före Västerås i och med segern mot Stockholmslaget Tellus på Zinkensdamms IP, 5–1.