Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Backen Nils Andersson bombade in 2–0 i numerärt överläge när Malmö vann med 3–1 hemma mot Frölunda och kvitterade till 2–2 i matcher i SM-kvartsfinalserien.

Effektivt Malmö kvitterade mot Frölunda

Slagskottet satt i nättaket och var Malmös andra mål i numerärt överläge. Nils Andersson visade vägen när skåningarna kvitterade till 2–2 i matcher i SM-kvartsfinalserien mot Frölunda.

Underläge 1–2 i matcher i SM-kvartsfinalserien mot Frölunda och inte ett enda slutspelsmål i numerärt överläge på sex försök. Då vaknade Malmö till och kvitterade till 2–2 i matcher efter två snabba mål i powerplay på hemmais inför 9 515 åskådare.

- Vi har spelat relativt bra i powerplay och legat på den övre halvan (i statistiken) under hela säsongen, men när det är slutspel räcker det att inte vara nästan där. Då måste vårt powerplay gå in och avgöra några av matcherna. Det var på tiden att vi gjorde det, säger Malmöbacken Nils Andersson.

"Bomba in den"

Redan efter 17 sekunders spel blev Frölundabacken Adam Almquist utvisad – 20 sekunder senare låg pucken i målet bakom Johan Gustafsson efter att Frederik Storm fångat upp en ströpuck i slottet.

Knappt sex minuter senare kom Malmömål nummer två i powerplay. Nils Andersson klippte till direkt från sin backposition och slagskottet seglade rakt upp i nättaket.

- Pucken går som på ett streck rakt upp till mig från Rhett (Rakhshani) och Händemark (Fredrik) gör det han ska framför mål. Jag kan bomba in den, säger Andersson när han förklarar sitt mål.

I den andra kvartsfinalen hade Malmö en 4–2-ledning, men tappade till en 4–5-förlust i den tredje perioden. Senast i Göteborg ledde skåningarna med 1–0 inför den tredje akten, men föll med 1–2. Någon repris på en tappad ledning blev det inte i den fjärde kvartsfinalen.

- Vi bevisar att vi kan stänga igen en match. Det är bra för moralen och självförtroendet, säger Nils Andersson.

TT: En ny tappad ledning och 1–3 i matcher hade väl varit en mental käftsmäll för er?

- Definitivt. Anledningen till att man är uppe på den här nivån är ofta för att man är väldigt duktig mentalt. Det är en så stor del i dagens ishockey. Vi är proffs på det och vi har mentala coacher. Det är väldigt utvecklat kring de där bitarna och nu får vi verkligen en mentalt stark seger, säger Nils Andersson.

"Starten kostar"

I mittenakten reducerade Victor Olofsson till 1–2, via Anderssons skridsko. Närmare än så kom inte Frölunda. När Gustafsson fick lämna målet satte Kim Rosdahl i stället 3–1 i öppen bur.

- Starten kostar oss matchen. Vi är odisciplinerade, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

- Unga och ivriga spelare som vill lite för mycket och tar onödiga utvisningar. Det ger oss en uppförsbacke i matchen, fortsatte Rönnberg.

Frölundaforwarden Ryan Lasch missade den fjärde kvartsfinalen efter den huvudtackling han åkte på senast från Anton Mylläri, som är avstängd i tre matcher. I Malmö saknades fortsatt målvakten Oscar Alsenfelt, som är sjuk.

Den femte kvartsfinalen spelas i Göteborg på tisdag.