Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norrköpingsjubel efter Simon Skrabbs 2–0-mål mot Göteborg.

Effektivt Norrköping vann kamratmöte

Tre skott på mål och två av dem gick in. Norrköpings effektivitet avgjorde – liksom en storspelande målvakt.

IFK Göteborg var på många sätt det bättre laget, men Norrköping var effektivt.

Kalle Holmberg fixade ledningsmålet för gästerna två minuter in i andra halvlek på Gamla Ullevi.

- Det är för dåligt att inte få på ett enda skott på mål under den första halvleken, men sen ordnar vi ett direkt i andra, sade Holmberg.

Holmberg, förra årets skyttekung, har nu gjort tre mål den här säsongen. Han valde att lyfta lagkamraten Isak Petterssons insats efteråt.

- Isak gör det fantastiskt bra i dag. Det står 1–0 till oss länge och han gör det riktigt bra. Han gör flera matchavgörande räddningar och limmar någon svår boll i hörnet också där på slutet.

Laget före jaget

Blåvitts Sebastian Ohlsson hade ett skott från nära håll där Pettersson stötte ut till hörna och på tilläggstid använde han sin fulla längd för att rädda Gustav Engvalls nick.

Pettersson fokuserade mer på laget än på jaget efter att laget sjungit segersång i omklädningsrummet.

- Det är en rolig match. Jag får en hel del att göra efter vårt 1–0. Blåvitt flyttar fram mycket folk och vi ligger bra till i försvaret. Det känns jättebra även för egen del, speciellt när laget gör en så bra insats.

"Bra schema"

Storsatsande Norrköping gjorde också 2–0 genom Simon Skrabb på tilläggstid – lagets tredje skott på mål i matchen. "Peking" har nu vunnit två matcher i rad på bortaplan, efter 1–0 mot Östersund.

- Nu har vi ett bra schema med två hemmamatcher på rad. Det känns skönt. Vi visste att det skulle bli en tuff match här på bortaplan, och att få med sig tre poäng både här och mot Östersund är riktigt bra, sade Pettersson.

För IFK Göteborg, som hade 2–1-vinster mot både Malmö och Häcken bakom sig, var stämningen en helt annan än den hos Norrköping. Som väntat.

- Det är klart att det är väldigt jobbigt så här direkt efteråt. Normalt sett ska vi ju göra några mål när vi skapar så mycket. Samtidigt gör Norrköping det bra och de är effektiva, sade backen André Calisir.