Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
För att få bort pyroteknik från läktarna inför polisen allt strängare regler, som AIK menar kan drabba derbyt mot Hammarby.

Efter polisens varning – ingen eldning

Ett förbud mot alla former av tifon i Stockholm. Det varnade polisen för inför AIK:s möte med Falkenberg.

På måndagen tog den senaste tidens konflikt mellan polisen och allsvenska fotbollssupportrar ny fart.

Inför mötet mellan AIK och Falkenberg kom en varning till den förstnämnda klubben om att det till kommande matcher kan bli förbjudet med all form av tifo och så kallade OH-flaggor i Stockholm, detta om det skulle förekomma pyroteknik eller maskerade supportrar i matchen på Friends arena.

- Nästa hemmamatch är mot Hammarby. Blir det en massiv protesteldning mot Falkenberg så kan polisen agera inför derbyt, sade AIK:s säkerhetschef Henrik Koch till Dagens Nyheter.

Hårda ord

Någon protesteldning blev dock aldrig av – men AIK:s fans visade ändå klart ock tydligt vad de tyckte om den senaste tidens allt hårdare direktiv.

När väl AIK:s match mot Falkenberg kom i gång vecklade delar av hemmalagets klack ut banderoller med tydliga budskap till polisen:

"Är det krig ni vill ha så är det helt OK", gick att läsa på en.

En annan banderoll gjorde en anspelning på de videoklipp som har cirkulerat på nätet och som visar hur polismän tar till våld mot supportrar efter derbyt mellan Djurgården och AIK på Tele2 arena:

"Snuten kan slå och slå och slå – vi kommer aldrig kapitulera ändå".

Villkorstrappa

Under inledningen av allsvenskan har polisen arbetat efter den så kallade villkorstrappan för att bland annat få bort bengaliska eldar från läktarna, det vill säga att det blir allt hårdare villkor för supportrarna om de överträder reglerna.

Allmänna supporterklubben skriver på sin webbplats att polisens agerande inte handlar om pyrotekniken.

”Det handlar om att kväva svensk läktarkultur. Det är slutmålet", skriver organisationen.

AIK vann matchen mot Falkenberg med 2–0.