Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

André Myhrer och Frida Hansdotter tog var sitt OS-guld i Pyeongchang. Nu satsar landslaget på att upprepa succén på hemma-VM i Åre i februari.

Eget boende ska ge nya guld i Åre

Det som var en mikrovågsugn i Pyeongchang blir ett eget boende i Åre. Alpinlandslaget storsatsar för att upprepa OS-succén under hemma-VM.

Den 16 februari tog Frida Hansdotter OS-guld i slalom. Sex dagar senare gjorde André Myhrer om bedriften.

Det är det glädjeruset som alpinlandslaget vill tillbaka till när det i februari handlar om VM på hemmaplan i Åre.

- Vi tänker göra likadant. Vi tänker ta två guld igen, skämtar alpinchefen Tommy Eliasson Winter.

- Nej, men vi försöker i alla fall att tänka lite liknande.

Detaljerad plan

OS-tävlingarna i de sydkoreanska bergen i vintras bjöd på en rad utmaningar – inte minst tidsskillnaden – som landslaget slipper i Åre. Att mästerskapet avgörs på hemmaplan, inom synhåll från skidförbundets lokaler, innebär dock inte att det går att slappna av i planeringen.

Tvärtom. Redan i våras spikades planen för de omkring 300 dagarna som då återstod till Åre-VM.

Till Pyeongchang plockade landslaget bland annat med sig en mikrovågsugn, för att kunna planera näringsintaget perfekt inför tävlingarna. I Åre tar landslaget ett steg till i förberedelserna.

Efter ett förläger i månadsskiftet januari–februari, där just nu Vemdalen ser ut som det troligaste alternativet, väntar ett eget boende i Åre.

"Inte gratis"

- Vi har ett eget boende rakt nedanför arenan, det blir bara vi som bor där. Där kommer vi att ha eget gym, eget skidrum, bra möjligheter för familjerna att komma och gå, kockar som lagar all vår mat, säger Eliasson Winter.

- Det är ingen slump att vi har valt ett eget boende. Det är inte gratis heller, men vi har investerat i det för att vi tror att det är viktigt. Det kommer att vara en stor fördel för oss.

Tanken är att de minutiösa förberedelserna ska ge nya svenska medaljer inför hemmapubliken.

- Jag älskar känslan av att komma in på ett mästerskap när man har haft ett bra förläger och de där sista detaljerna börjat stämma, säger Frida Hansdotter.

- Den känslan är min bästa. Mästerskap är fantastiskt härliga och med de här förberedelserna kommer vi att ha alla förutsättningar.