Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson.

Ekdal nybliven pappa – kan missa Nations League

Albin Ekdal blev pappa till en dotter i morse och det är tveksamt om han spelar Nations League-matchen mot Ryssland. Pontus Jansson är också ett frågetecken inför mötet i Kaliningrad. Även han ska bli pappa.

Ekdal kan hinna till landskampen, höstens andra i nystartade Nations League, men något beslut är inte tagit.

- Han kommer inte i dag och vi får kolla läget med honom. Dessutom är Pontus Jansson också på väg att bli pappa. Hans kära Åsa är höggravid, säger Andersson.

- Vi får se hur det blir med Albin, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Spiller ingen tid

Det är bråda dagar för fotbollslandslaget. Truppen samlades på måndagseftermiddagen, spelar redan på torsdag och därför spiller Andersson ingen tid. Efter presskonferensen på spelarhotellet i centrala Stockholm kallade han till ett teorimöte.

- Jag brukar säga att man har ont om tid som förbundskapten och den här gången har vi väldigt ont om tid. Därför har vi ett annat upplägg. Vi har teori redan första kvällen och det har vi aldrig haft tidigare. Det gör vi för att hinna med. Vi har bara en taktisk träning (tisdag) där vi kan jobba på försvars- och anfallsspel. På onsdag reser vi och det blir en träning på matcharenan.

- Sedan är det match. Det är en häftig utmaning, men jag beklagar mig inte. Den ryske förbundskaptenen är i samma läge. Det är mer ett konstaterande, säger Janne Andersson.

Sverige förlorade inledningsmatchen mot Turkiet i Nations League sedan man tappat en 2–0-ledning till 2–3 i slutminuterna.

Snack med Forsberg

Då saknades både lagkaptenen och mittbacken Andreas Granqvist (sjuk) och mittfältaren Emil Forsberg (skadad).

- Vad jag har hört ska det inte vara något problem med någon spelare, säger Andersson.

Forsberg fick rubriker i samband med den senaste landslagssamlingen. I tyska medier cirkulerade uppgifter om att han inte var tillfreds med hur hans kvalitéer som spelare utnyttjas i landslagssammanhang.

Sedan dess har den assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren besökt Forsberg i hans hemmiljö i Leipzig.

- Peter har besökt honom, suttit ned och resonerat med honom om hur han trivs och hur han vill spela. Vi jobbar löpande med att plocka ut det bästa ur spelarna. Vi vill hela tiden utveckla vårt sätt att spela och utveckla spelarna i det sätt vi spelar på, säger Janne Andersson.