Ekroth: "En jättechans för mig"

En dröm har blivit sann för Djurgårdens Petronella Ekroth. Nästa säsong kommer hon att spela för en av världens mest kända fotbollsklubbar.

ANNONS
|

Petronella Ekroth blir lagkamrat med Cristiano Ronaldo.

Eller hon kommer i alla fall att spela i samma klubb som den portugisiske stjärnan.

Även om det var under tisdagen som 28-åringen presenterades officiellt som ny spelare i Juventus så har hon redan varit i Turin sedan i söndags, där hon genomförde sitt första träningspass med "La Vecchia Signora", den gamla damen som klubben kallas, i måndags.

"Högt uppsatta mål"

Och den numera före detta Djurgårdenspelaren är imponerad.

- Jag visste inte vad jag skulle vänta mig, men det är mer och större än vad jag hade förväntat mig. Det är häftigt med en stor anläggning och organisationen runtomkring som är så professionell. Det känns att man kommit till en storklubb med hög nivå på allting, säger Ekroth till Dagens Nyheter somar har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

ANNONS

Juventus vann den italienska ligan Serie A Femminile förra säsongen som nykomlingar, i sin första säsong efter att ha inlett en satsning på damerna.

- Jag kände att det här var rätt för mig med tanke på att det är en klubb som satsar på damlaget som kom till förra året. De har fortsatt högt uppsatta mål och ska spela i Champions League i år. Då kände jag att det här är en jättechans för mig, att ta nästa steg och att vara med om stora och internationella matcher, säger Ekroth.

Hejdå via sms

Ekroth har tidigare spelat i bland annat Hammarby, Jitex, Tyresö och Linköping. I Djurgården blev det 48 matcher.

Slutet i Stockholm blev dock abrupt, då övergången genomfördes fort.

Så pass fort att hon inte hann säga hejdå till lagkamraterna innan flyttlasset gick.

- Jag fick göra det via sms och det kändes lite dumt såklart. Jag kommer att sakna Sverige, klubben, ligan och allting. Men det står väl kvar, det är så jag får försöka tänka och nu leva min dröm, säger försvararen.

ANNONS
TT
ANNONS