El Kabir: ”En löjlig situation”

Moestafa El Kabir blev utbytt i den 70:e minuten i förlustmatchen mot Malmö FF. Men det hindrade inte Häckenstjärnan från att senare bli utvisad – från bänken.

ANNONS
|

Det var efter en tuff tackling av Malmö FF:s Samuel Adrian som El Kabir stormade ut från avbytarbänken och in påplanen. Detövertrampet resulterade i ett andra gula kort och utvisning.

- Situationen är lite löjlig. Jag reagerar som alla andra på kapningen. Det känns som att domaren var sugen på att visa ut mig, säger han.

Häckens tränare Andreas Almtog en pratstund med El Kabir efteråtochmenadeatthanmåste hålla sig kall i den situationen.

ANNONS

- Jag saatt domarna är ganska vaksamma pådig. Gör du något kommer du få gult. Man behandlas inte alltid lika och det får han lära sig, eller det borde han ha lärt sig redan. Nu blev det inte bra, säger Alm.

Vill visa känslor

MoestafaEl Kabirsjälv tycker inte att hanbörstraffas för det han gjorde.

- Jag är en spelare med känslor, så är det. Tar du bort mina känslor så är det en spelare som går på 50 procent, det är ingen bra spelare. Jag går in 100 procent för att vinna matcher och om jag tycker jag blir felbehandlad så reagerar jag.

TT: Hur ser du på det Alm sade omatt domarna har mer koll på dig?

- Jag är väl domarens favorit i allsvenskan. Det är inte första gula kortet jag fått och säkert inte sista heller. Det känns som att viförväntasklara av deras felbeslut och reagera som människor utan känslor, menvarje gångde gör ett misstag så är det okej.

ANNONS

Domaren, Mohammed Al-Hakim, säger om situationen till Expressen.

- Det är en spelare som går in på planen. Det har ingenting att göra med vem det är.

Missar AIK-matchen

Det röda kortet innebär att Häcken får klara sig utan El Kabir i nästa match mot AIK. Det är Häckenssista hemmamatch föreVM-uppehållet.

- Det var den matchen man såg fram emot mest just nu. Jag kan säga att jag hellre hade spelat mot AIK hemma än Östersund borta, säger El Kabir och ler.

TT
ANNONS