Samuel Holmén jublar efter ett av sina två mål mot Örebro.

Elfsborg knep tre poäng efter Örebroslarv

Individuella misstag sänkte Örebro när laget förlorade mot Elfsborg i Borås. En som utnyttjade detta var Elfsborgs Samuel Holmén som enkelt rullade in säsongens första mål efter bara fyra minuter. Mittfältaren hann dessutom med ett andra i en match som Boråslaget vann med 4–2.

|

Samuel Holmén gjorde säsongens två första mål när hans Elfsborg körde över Örebro i fotbollsallsvenskan och vann med 4–2.

Med åtta inspelade poäng går Elfsborg upp på en delad tredjeplats tillsammans med AIK i den haltande tabellen.

Men trots en säker seger var Pawel Cibicki inte nöjd med lagets insats.

- Vi gör ingen bra match, vi har mer att ge. Men vi vinner matchen och det är bra, sade Cibicki till CMore efter segern.

"Vi ger dem tre mål"

Anfallaren gjorde sitt andra mål i allsvenskan i den första halvleken när han avslutade en Elfsborgomställning efter att Örebro tappat bollen på mittplan.

I Örebro var minerna av förklarliga skäl dock dystrare och flera av målen kom dessutom efter individuella misstag.

- Vi ger dem tre mål så är det bara. Det är juniormisstag men nu gäller det att göra grejer rätt i den andra halvleken, sade Örebros Nordin Gerzic till CMore efter första halvlek.

Snyggade till siffrorna

Det blev visserligen färre mål i den andra halvleken, men när målet väl kom var det återigen Elfsborg som gjorde det.

Deniz Hümmet byttes in i den 65:e minuten, fick ett gult kort i den 66:e och gjorde mål en minut därefter.

Men Örebro snyggade till siffrorna genom mål av nyförvärvet Carlos Strandberg och talangen Jake Larsson, som gjorde sin första allsvenska match från start.

- Det är så klart kul att göra mål, men vi spelar för tre poäng i dag och förlorar. Det är tråkigt, sade Larsson till CMore efter matchen.

För Örebro var förlusten en rejäl kalldusch efter den fina skalpen mot AIK i omgången innan.