Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elfsborg fick oavgjort mot Göteborg.

Elfsborg tappade segern mot Blåvitt

IFK Göteborg hämtade upp 0–2 hemma mot Elfsborg och förlängde boråsarnas 15-åriga bortasvit utan vinster i Göteborg.

Hemmalaget slarvade två gånger om och Elfsborg var effektivt i den första halvleken. Det stod 2–0 till gästerna efter 33 minuter – Chinedu Obasi och Per Frick var målskyttarna som satte Elfsborg i ett bra läge.

- Många tänkte säkert att: ”okej, nu är det en sån där match igen där Blåvitt spelar bra i början och sen tappar”, sade Poya Asbaghi och fortsatte:

- Men sen kommer vi tillbaka. Vi visar att vi klarar av det mentala och vi reser oss. Jag är stolt över oss där, men efteråt – när det har blivit 2–2 – då känner jag att jag ville ha mer.

Söders första mål

Blåvitts reducering till 1–2 gjordes av hemvändaren Robin Söder. Det var hans första mål sedan återkomsten i somras. 2–2 kom på straff efter att Amin Affane tillsynes fälldes utanför Elfsborgs straffområde.

- Det är surt att vi hamnar där i första halvlek. Det är ”icke-situationer”, rensningar, som de gör mål på. Det är sjukt starkt av oss att komma tillbaka i andra halvlek och att vi fortsätter att spela vårt system. Det är oerhört starkt, sade Robin Söder.

Han hamnade i konfrontation med Elfsborgs Jon Jönsson med kvarten kvar. Båda fick gult kort efter att ha skällt på varandra och där Jönsson skallade Söder.

- Han faller väldigt lätt. Det är inget. Det blir gult kort till oss båda. Det är väl okej, sade Jon Jönsson.

Lång dyster svit för Elfsborg

Elfsborg hade inte vunnit mot Blåvitt i Göteborg på 15 år. Senaste segern för Elfsborg borta mot IFK Göteborg i allsvenskan kom 2003. Lasse Nilsson gjorde matchens enda mål den gången. 15 år och 15 bortamatcher fortsätter den sviten – i minsta fall en bit in i 2019.

- Det är klart att det är tungt så här efter, men vad ska jag säga? Matchen är slut, 2–2, sade Elfsborgstränaren Jimmy Thelin.

Nu kommer en tuff period med svåra matcher för båda lagen. Blåvitt möter i tur och ordning Häcken, AIK och Hammarby. Elfsborgs program består av Örebro, Hammarby och Häcken.