Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmar besegrade IFK Göteborg.

Elm matchhjälte på övertid mot IFK Göteborg

Hög intensitet, många avslut – men målet lät dröja på sig. Viktor Elm blev Kalmar FF:s matchhjälte mot IFK Göteborg när han i den fjärde övertidsminuten nickade in 1–0.

0–0 i 93 minuter och 25 sekunder. Sedan en perfekt slagen frispark, en Viktor Elm med perfekt tajmat upphopp och Kalmar hade avgjort.

- Det var ett jäkligt skönt mål, tre poäng är jätteviktigt för oss i den situationen som vi befinner oss i, sade Viktor Elm.

Har hittat formen

Kalmar har nu tre raka segrar och tre raka hållna nollor. De har lyft från näst sista platsen upp till över det negativa kvalstrecket. Förvandlingen mot hur det såg ut under våren är total. 

- Vi har massor av energi i laget, det är ett annat presspel nu. När de framför oss spelar med så mycket energi och på det sättet de gör blir det mycket lättare för oss där bak, sade Elm. 

Mot IFK Göteborg märktes verkligen den energin, framför allt i första halvlek då Kalmar vann nästan samtliga andrabollar och vann bollinnehavet med 71–29. 

- Första halvlek är vi väldigt bra offensivt, vi vinner mycket boll och hittar rätt i passningsspelet, sade Kalmartränaren Nanne Bergstrand. 

Göteborg var mycket blekt och Alf Westerberg var allt annat än nöjd. 

- Men vi lyfter oss i andra, vi får i gång passningsspelet och det känns som att vi har kontroll på matchen. 

Och de flesta trodde nog på 0–0 för det var ingen forcering från Kalmars sida i slutet av matchen. 

- Många spelare blir trötta, det syns att det är många som inte är så pass tränade som elitidrottsmän bör vara, sade Bergstrand.

Isamel på väg bort

Men så fick Kalmar en frispark halvvägs in på offensiv planhalva. Brassen Ismael avslutade sin tid i Kalmar på bästa sätt, genom att pricka pannan på Viktor Elm vars mål fick de över 9 000 åskådarna att jubla. 

- Jag ville tacka publiken, det är till 99 procent klart att det här var min sista match i Kalmar, sade Ismael som är på väg till FC Groznyj som ligger fyra i den ryska högstaserien. 

Det var många deppiga miner i IFK Göteborg som redan hade räknat in en poäng. 

- Det känns som att vi hade jobbat ihop till den poäng som var på väg in, även om Kalmar var det bättre laget i dag, sade Alf Westerberg.