Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

För tredje matchen i följd noterades Tarik Elyounoussi (till vänster) för två mål. Här gratuleras han av Anton Salétros.

Elyounoussi allsvensk målkung: "Jobbat hårt"

Tarik Elyounoussi verkar inte kunna sluta sätta bollen i nät. I 2–0-segern mot Falkenberg stod norrmannen för båda målen och är därmed ny ensam skytteligaledare.

Svenska mästarna, med tre raka segrar i ryggen, mot allsvenska nykomlingen – som gästade Friends arena med åtta raka matcher utan seger. Trots dessa David mot Goliat-liknande förutsättningar var det till en början förvånansvärt jämnt när AIK tog emot Falkenberg på nationalarenan i Solna.

Tabelljumbon från Halland skapade en rad kvalificerade målchanser i den första halvleken, den bästa när John Björkengren bröt igenom och träffade ribbans överkant, men lyckades trots det inte ta ledningen.

- Vi hade behövt första målet. Men Oscar Linnér gjorda några riktigt bra räddningar så det var lite segt, konstaterar Falkenbergs tränare Hans Eklund.

AIK:s tränare Rikard Norling:

- Jag ska inte säga att jag var överraskad, men att de kom fram så pass framåtlutade var inte riktigt vad vi hade trott. Vi fick fullt sjå att skapa något i första halvlek.

Utnyttjade retur

Men Falkenbergs ineffektivitet skulle straffa sig.

I stället var det allsvenskans kanske för stunden hetaste spelare som, efter en krampaktig första halvlek, visade vägen för de svartgula.

Med fem minuter spelade av den andra halvleken höll sig Tarik Elyounoussi framme på en retur när målvakten Hampus Nilsson inte lyckades styra undan Henok Goitoms avslut tillräckligt åt sidan.

Norrmannen kunde då enkelt trycka in 1–0 från nära håll – hans sjunde mål för säsongen.

Men han var inte nöjd med det.

Leder skytteligan

I den 57:e minuten var det dags igen när Sebastian Larsson måttade ett inlägg in i straffområdet som Goitom hoppade över innan Elyounoussi ånyo dök upp framför mål och dunkade bollen hårt i nätmaskorna.

Fullträffen var mål nummer åtta för säsongen, hans sjunde på de fyra senaste seriematcherna, och innebär att han är ny ensam skytteligaledare med två måls marginal.

Han har nu gjort lika många mål som hela förra säsongen i allsvenskan.

- Jag får mer betalt nu för jobbet jag gör. Jag har jobbat hårt för det här. Det känns som att det går mer min väg nu. Det är skönt, jag måste säga det. Det känns jätteskönt, säger Elyounoussi som passar på att hylla sin tränare, Rikard Norling, för att han ständigt fått förtroende trots att bollen inte alltid studsat rätt tidigare.

- Han har sagt det innan att han inte bryr sig om jag gör mål eller inte, utan att jag ändå är viktig. Det har gjort att man ändå känner sig bra. Man får självförtroende även om man inte gör poäng, som förra året. Nu betalar jag tillbaka för tilliten jag fick från Rikard.

Norling själv sparade inte på superlativen när hans målspruta kom på tal på presskonferensen.

- Han har gjort två mål varenda match här på slutet och har verkligen varit en avgörande faktor, berömmer han sin norske landslagsman och fortsätter:

- Tarik har varit skillnaden i att vi har gjort de här målen, det är bara att konstatera. Han har varit vår bäste spelare här på slutet, inte bara för att han gör mål utan dessutom ligger han rätt, gör rätt, har bra touch på bollen och är riktigt kalibrerad just nu.

Fler mål föll inte på Friends arena och segern innebär för AIK:s del att klubben bara är en poäng efter serieledande Malmö FF i den fortsatt jämna allsvenska tabellen.