Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Friends arena är på nytt aktuell för EM-fotboll 2020.

EM-fotboll på Friends trots allt?

Sverige och Friends arena nobbades som matchvärd i EM-slutspelet i fotboll om tre år. Men nu öppnar sig en ny möjlighet. Bygget av en ny arena i Bryssel dröjer – och Uefa kräver ett positivt besked senast i december.

- Vi är beredda om de kastar in handduken, säger fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till Aftonbladet.

EM 2020 är utspritt över stora delar av Europa, men trots att Sverige ansökte med en toppmodern anläggning valde Uefa andra arenor.

Nu höjs frågetecken för om Bryssels planerade nya nationalarena hinner bli klar. På onsdagskvällen höll Uefa möte i Nyon i Schweiz och diskuterade ämnet. Nilsson, medlem av Uefas exekutiva kommitté, var med på mötet.

- Bryssel har väldigt, väldigt stora problem med att komma fram med sitt arenabygge och nu är man i en situation där man måste presentera en slutlig lösning till mitten av november som Uefa kan ta ställning till vid möte den 7 december.

Friends arena, Cardiff Stadium och redan utsedda Wembley i London nämns som tänkbara ersättare om Bryssel måste dra sig ur som värd.

För Aftonbladet bekräftar Nilsson att fotbollsförbundet tänker ansöka om chansen ges.

- Jag tror det blir tufft för Bryssel. Men jag ska inte sparka på den som ligger utan vi får parallellt göra ett eget jobb och vi är beredda om de kastar in handduken.

Om Sverige når EM och Friends får arrangera spelar landslaget två gruppspelsmatcher på arenan.

Senast EM för herrar spelades på svensk mark var 1992. Då spelade landslaget samtliga sina fyra matcher på Råsunda.

Göteborg, Norrköping och Malmö var övriga spelplatser.