Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

En förlust som sved för Untersteiner

En seger och två andraplatser. En bra tävlingsdag för Johan Untersteiner i Svenska travligan (STL) på Halmstadstravet. Men hemmatränaren hade väldigt gärna segrat med Unrestricted i den första V75-avdelningen.

Unrestricted fick släppa Shadow Gar förbi sig kort före mål. Den italienska hästen fick ett fint lopp i rygg på Untersteiner som gjorde allt för att hålla henne fast. Men inne på upploppet tröttnade favoriten Darling Mearas och Shadow Gar kunde smita ut och vinna.

Den förlusten sved för Untersteiner.

- Ja, det får jag ta på mig. Jag trodde att Darling Mearas var värsta hotet och ville få ett litet försprång mot henne i sista kurvan och ökade därför tempot. Men Stefans (Persson) häst var inte lika bra som jag trodde och därför kom Shadow Gar loss bakom oss.

- Kör jag om loppet så sitter jag lugn och bevakar hästen i rygg och då vinner vi. Men det är små marginaler och nu blev det fel, säger Untersteiner.

Mot avel

Unrestricted var en av de första hästarna som Untersteiner köpte in när han blev tränare 2014. Nu har hon passerat tre miljoner kronor i prispengar.

- Bob Berglund sa att jag kunde köpa en häst för max hundra tusen på kriterieauktionen, Unrestricted kostade 80 000 kronor vilket var förvånande. Hon var väldigt snygg och hade bra stam och det blev ett lyckoköp. Största segern är Breeders Crown som fyraåring men hon har gjort många bra lopp.

- Tyvärr har hon inte varit som bäst på sommaren och vi funderar om det ska bli avel för henne snart. Vi ska ha ett möte i helgen och bestämma hur framtiden blir för henne, berättar Halmstadstränaren.

"Turen på vår sida"

Tur och otur jämnar ofta ut sig. I V75-4 hittade Johan ut från rygg på ledaren med Je T’Aime Lucky och kunde spurta till säker seger. Hästen tränas av pappa Peter som var trea i samma lopp med Cheerful Rivner. Även tvåan i Diamantstoet, Darling Harbour, tränas av Peter Untersteiner.

- Här hade vi turen på vår sida. Pappa hade varnat för henne i veckan och sa att hästen var i fin form. Jag kände direkt att vi skulle vinna när vi fick luckan, sade han.

I V75-7 avslutade JH Mannerheim fint till andraplatsen bakom Velvet Gio.

- Jag var nöjd med hans insats. Hoppas att han håller sig frisk och fräsch nu och får starta på kontinuerligt. Då är han snart upp i gulddivisionen.

Untersteiners träningsstall innehåller hela 120 hästar. Hälften av dom är unga, två och tre år. Där finns också rutinerade topphästar som Pastore Bob, Cyber Lane och Day or Night In. Kanske även Unrestricted.