Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverige blev under tisdagen klart för VM i Frankrike nästa sommar efter 1–0-seger borta mot Danmark. I höst väntar Norge och England i två träningslandskamper för spelarna och förbundskaptenen Peter Gerhardsson. Arkivbild.

England och Norge väntar för VM-klara Sverige

Sverige slapp en höst med ett nervkittlande playoff. I stället väntar värdefulla träningslandskamper mot VM-kollegorna England och Norge.

Förhandlingarna är inte slutförda, men tanken är att VM-klara Sverige i höst ska träningsmatcha mot VM-nationerna Norge (i oktober) och England (november). Ytterligare en träningslandskamp ska planeras in under en av de två samlingarna.

- Vi har de planerna färdiga och nu ska vi sätta dem de närmaste dagarna. Det kommer förmodligen bli två landskamper i det första fönstret och en landskamp i det andra fönstret, som det ser ut nu, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

För förbundskaptenen Peter Gerhardsson blir samlingarna värdefulla för resan mot mästerskapet.

- Det blir ytterligare att försöka sätta idén och repetera, säger han.

Efter en lång karriär som klubblagstränare tog Gerhardsson över som förbundskapten efter Pia Sundhage efter EM i Nederländerna förra sommaren. Med ett landslag väntade nya utmaningar för honom.

- Vi får väldigt kort med tid. Klubbarna är väldigt viktiga med att utbilda och utveckla sina spelare, sedan får vi låna in dem och då får man trycka på några saker, säger Gerhardsson.

Han ser fram emot att under nästa år ha ett längre läger med spelarna inför mästerskapet i Frankrike.

- Då blir det lite mer klubblagsupplägg. Man har möjlighet att träna mer och finslipa saker, säger Peter Gerhardsson.