Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nikita Parris gav England ledningen mot Skottland via en säker straffspark.

Englands drömstart – vann brittiskt derby

Det blev spännande in i det sista. Men England pallade för favorittrycket i sin öppningsmatch i VM och besegrade Skottland med 2–1.

Skottland gjorde sin första VM-match någonsin på damsidan – och det blev som väntat tufft i ett laddat prestigemöte med England.

Skottland fick en jobbig start när deras vänsterback Nicola Docherty i den tolfte minuten blockerade ett inlägg med handen i eget straffområde. En VAR-granskning senare pekade den tjeckiska domaren Jana Adamkova på straffpunkten och gav anfallaren Nikita Parris ett drömläge att ge England ledningen.

Det nyblivna Lyon-proffset gjorde inget misstag och satte bollen säkert högt upp till vänster i nätmaskorna.

"En läxa"

Strax innan halvtidsvilan ökade sedan England på till 2–0 när Ellen White fick fritt skottläge och säkert placerade bollen i mål.

- Vi trodde att det skulle bli enkelt med en 2–0-ledning i andra halvlek. Det blev en läxa för oss att varje match i VM kommer att vara svår, sade Englands förbundskapten Phil Neville till Fifas webbplats efter matchen.

Ja, för Skottland gav sig inte. Efter att ha varit klart underlägset i den första halvleken kom laget ut starkare i den andra – och fick också till en reducerig. Detta när Claire Emslie fick en fri yta inne i straffområdet och rakade upp bollen i nättaket i den 79:e minuten.

Kämpade hårt

Närmare än så kom dock inte Skottland. England, som gick obesegrade genom hela kvalspelet, vann med 2–1 och fick därmed en drömstart i sin VM-grupp där även Argentina och Japan ingår.

- Jag är överlycklig. Min första VM-match slutade med seger direkt. Vi kände oss tvungna att vinna och det gjorde vi också, sade Nikita Parris efter matchen och skickade uppmuntrande ord till sina motståndare:

- Skottland ska ha beröm. De kämpade hårt och jag hoppas de går långt i turneringen.