Engqvist: "Inget mer spel den här säsongen"

ANNONS
|

Djurgårdens centerstjärna Andreas Engqvist – som lidit av sviterna efter en hjärnskakning i bortamötet med Mora på annandag jul – har bestämt sig för att inte spela mer ishockey den här SHL-säsongen.

- Det går lite fram och tillbaka tyvärr, så jag har tagit beslut nu att det inte blir något mer spel den här säsongen, säger 30-åringen till hockeynews.se.

ANNONS

Engqvist – som totalt gjort tio mål och tolv assist på 27 matcher den här säsongen – spelade fyra matcher i slutet av SHL:s grundserie men har varit borta sedan SM-slutspelet inleddes för fyra veckor sedan.

När Stockholmslaget under tisdagen förlorade den första SM-semifinalen hemma mot Skellefteå (3–4 efter förlängning) följde Engqvist matchen på plats på Hovet.

- Det är tråkigt att man inte kan vara med och spela när det är slutspel och det går så bra för laget, men nu har jag fattat det här beslutet, säger han.

Sedan tidigare har Djurgårdens kanadensiske forwardsstjärna René Bourque meddelat att han inte heller spelar mer den här säsongen på grund av familjeskäl.

TT
ANNONS