Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Swenn-Larsson vill börja säsongen där hon slutade i fjol – som en av de allra bästa slalomåkarna. "Jag är sjukt motiverad", säger 27-åringen.

Envisheten lyfte slalomstjärnan

Från en djup svacka till världstoppen på en säsong. Anna Swenn-Larsson bestämde sig, knöt näven och kämpade sig tillbaka till världseliten.

Besvikelsen efter OS-slalomen i Pyeongchang var tydlig.

Anna Swenn-Larsson var inte nöjd med sin placering. I målfållan stod Frida Hansdotter och firade guldet, medan Swenn-Larsson närmast kämpade med tårarna – trots att hon kom femma.

- Jag kände mig i mitt livs form på OS, så bra har jag aldrig känt mig. Det kändes bara så lätt, som att vad som helst kunde hända den dagen, säger 27-åringen.

- Det var sjukt, för jag blev väldigt besviken där och då, men nu i efterhand är jag jättenöjd, men det blev så mycket känslor både med Fridas vinst samtidigt som man själv också ville vara där på pallen.

Mental träning

Till saken hör dock också att Anna Swenn-Larsson bara ett knappt år tidigare var mitt inne i jättesvacka i karriären. Den säsongen blev grenslade hon i nio av tio slalomtävlingar i världscupen och halkade ur topp 30.

Scenförändringen till förra säsongen var närmast total. Redan i första tävlingen, i finländska Levi, plockade svenskan mer poäng än på hela den föregående säsongen och lagom till OS hade hon klättrat in första startgrupp igen.

Det gör att hennes utgångsläge inför årets säsongspremiär, i Levi på lördag, är ett helt annat.

- Det var väldigt tufft efter den säsongen. Men jag är väldigt envis och bestämde mig för att jag måste göra något åt det, säger hon.

- Jag jobbade väldigt mycket med det mentala och hade en plan varje träning för hur och vad jag skulle göra, hur jag skulle göra för att ta mig vidare. Sedan satte jag upp delmål och jobbade efter det.

VM hemma

Hon blev sjua redan i första tävlingen förra säsongen och följde upp med flera ytterligare topplaceringar – och körde dessutom inte ur i en enda av slalomtävlingarna.

Därför är ungefär samma taktik som gäller den här säsongen, även om det är svårt att helt släppa tankarna på hemma-VM i Åre i februari.

- Jag kommer att försöka jobba ganska lika som jag har gjort. Sedan självklart, det är ju VM i Åre, jag bor där och det är min favoritplats och självklart kommer jag att gå för medalj, säger Anna Swenn-Larsson.

- Men nu är Åre väldigt långt bort, just nu är Levi väldigt nära.