Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Ericsson.

Ericsson öppen för F1-återkomst om några år

Besvikelsen över att ha blivit petad från formel 1 har lagt sig. Nu ser Marcus Ericsson fram emot Indycar.

Söndagens formel 1-lopp i Abu Dhabi blir Marcus Ericssons 97:e, fjärde flest av svenskarna genom tiderna. Som det ser ut nu blir det också det sista. Åtminstone inom en överskådlig framtid.

Efter fem år i F1-cirkusen – ett i Caterham och de fyra senaste i Sauber – blev det i höstas klart att Ericsson petas i Sauber till nästa år, då Italienaren Antonio Giovinazzi fick rollen som andreförare bakom stjärnan Kimi Räikkönen, ny från samarbetspartnern Ferrari.

"Det var kört"

I slutet av oktober offentliggjordes det att Ericsson i stället kör i Indycar och stallet Schmidt Peterson Motorsports 2019.

- För ett halvår sedan trodde jag absolut att jag skulle köra vidare i formel 1, säger han till Nerikes Allehanda.

- Men när jag fick reda på att Kimi hade signat för Sauber så visste jag att det var kört eftersom den andra platsen var vikt åt en Ferrarijunior (Giovinazzi).

Tidigare i karriären har Ericsson inte sällan varit med i toppstriden i de serier han tävlat i. Det ser han fram emot att göra i Indycar efter åren med de rent krasst sämre F1-stallen.

- Jag tror nästan att jag har glömt bort hur mycket jag saknat det under de sista åren. Det har jag insett de senaste veckorna. Och det gör att jag nu inte känner mig så besviken över det som hänt.

"Inte bli 14:e"

28-åringen har förvisso på papperet rollen som "ambassadör" och tredjeförere i Sauber, men räknar inte med att vara tillbaka i F1 redan 2020.

Men kanske i framtiden, efter några framgångsrika år.

- Jag ska inte åka till USA och bli 14:e i mästerskapet. Men är jag med i toppen, och till och med vinner mästerskapet om något år, har jag en väldigt bra anledning att komma tillbaka till formel 1 med en annan pondus och styrka.