Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Ericsson. Arkivbild.

Ericsson blickar mot Indycar

F1-föraren Marcus Ericsson hoppas på att få köra Indycar under nästa år.

- Vi jobbar på det. Indycar är det mest attraktiva alternativet för mig. Det är inget klart än, men det ser lovande ut, säger svensken till sajten motorsport-total.com , som även Aftonbladet hänvisar till.

Han konstaterar att det inte finns särskilt många platser kvar, men att en del stall fortfarande har platser kvar.

Ett mindre stall som behöver sponsorer skulle också kunna vara ett alternativ, men det beror i så fall på om Ericssons sponsorer skulle vara intresserade av att fortsätta samarbeta med svensken även i den mindre populära Indycar.

Ericsson petas från sin ordinarie plats som förare för stallet Sauber efter den här säsongen. Han blir i stället tredjeförare, vilket i praktiken innebär att han inte kommer att få köra. Själv säger han till Motorsport Total att han tror att hans dåliga prestationer i kvalen är orsaken.

- Jag har ofta startat väldigt långt bak, vilket automatiskt gör det svårt. Och i många lopp har jag fastnat bakom långsamma bilar, säger svensken till sajten.

Den sista säsongen i formel 1 är hittills hans näst bästa, efter att ha varit utan poäng 2017 och 2016. Får han två poäng till under de tre återstående tävlingarna tangerar han 2015 års mästerskap, då Ericsson tog 9 poäng.

Nästa säsong kommer Felix Rosenqvist att tävla i Indycar, den första svensken sedan Kenny Bräcks sejour 2005.