Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Ericsson har gjort sitt i formel 1. Arkivbild.

Ericsson bröt sista formel 1-loppet

Marcus Ericsson tvingades bryta sitt sista lopp i formel 1. Bilen fick motorproblem och svensken tvingades parkera vid sidan av banan med mer hälften av loppet kvar.

Det blev ingen bra sista dag på jobbet för Marcus Ericsson. Efter 97 lopp under fem säsonger tog Marcus Ericsson farväl av formel 1-världen i årets sista lopp i Abu Dhabi. Eftersom han inte får förlängt kontrakt med Sauber-stallet var det redan klart att detta var sista gången han satt i en formel 1-bil.

Den sista insatsen tog slut efter 26 varv med motorproblem.

Ändå hade det börjat bra. Efter en något trög start från tolfte startruta låg Ericsson på åttonde plats och hade chansen att tangera sitt bästa resultat hittills i formel 1-karriären – om han hållit den positionen.

Men nu blev avskedet till formel 1-cirkusen ingenting Ericsson vill minnas.

- Det är tråkigt att komma tillbaka till depån på en moppe och inte i en f1-bil på sista racet. Men vad kan man göra, säger han uppgivet till Viasat Motor.

Loppet i Abu Dhabi inleddes med en våldsam krasch. Nico Hulkenberg kom för långt utanför banan i den täta striden om placeringarna på första varvet, körde på kantstenen och voltade flera varv innan bilen kraschade in i skyddsbarriären.

Tysken blev hängande upp och ner i några minuter och bilen såg ut att börja brinna innan räddningspersonalen kunde få ut honom ur vraket. Oskadd.

Redan klara brittiske världsmästaren Lewis Hamilton vann loppet.