Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sauberföraren Marcus Ericsson på banan Hermanos Rodríguez i Mexico City.

Ericsson: Ett av mina bästa lopp

Det var en nöjd men kritisk Marcus Ericsson som kunde plussa på två nya poäng efter sin niondeplats i formel 1 i Mexiko.

"Jag är väldigt stolt över mitt lopp och jag tycker att det var ett av mina bästa framträdanden i formel 1. Jag var tvungen att jobba hårt för att ta hand om mina däck, jag var tvungen att återta många placeringar efter mitt depåstopp och jag gjorde inga misstag, så jag är nöjd med mitt resultat", säger han i ett pressmeddelande.

Eftersom stallkamraten i Sauber, Charles Leclerc, också tog poäng med sin sjundeplats, innebär det att Sauber kliver upp en position till en åttondeplacering i stallmästerskapet.

Ericsson anser att Sauberstallets strategi är att göra allt för att Leclerc ska kunna prestera.

- Det är svårt när man blir offrad av teamet och får sämst strategi och får ligga ute och blocka folk bara för att den andra bilen ska få fördelar, men jag har krigat som aldrig förr och jag tycker att jag gjorde mitt kanske bästa race i karriären, sade han till Viasport efter loppet, enligt NA.

Poängen innebär att Ericsson hittills tagit nio poäng, lika många som han tog under 2015, vilket var hans hittills bästa år. Trots det har han petats som ordinarie förare i Sauber inför nästa säsong, och hans framtid inom racingvärlden är oviss.