Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Ericsson. Arkivbild.

Ericsson: "Hade älskat att fortsätta"

Marcus Ericsson petas som förare i formel 1-stallet Sauber, men blir kvar i stallet som reservförare och ambassadör. Italienaren Antonio Giovinazzi tar över hans plats som andreförare bakom Kimi Räikkönen nästa år. "Jag hade älskat att fortsätta", säger Ericsson till Saubers webbplats.

I ett pressmeddelande skriver Sauber att det i och med samarbetet med Alfa Romeo är naturligt att satsa på en italiensk talang.

"Han har bevisat sig ha stor potential", säger stallchefen Frédéric Vasseur.

Giovinazzi har varit tredjeförare i stallet de två senaste åren och gjorde sin F1-debut i Australiens GP i fjol och har kört ytterligare två F1-lopp för det schweiziska stallet.

Ericsson, 28, inledde sin formel 1-karriär i Caterham 2014 och kör i år sin fjärde säsong för Sauber. Det har hittills blivit 91 lopp och totalt 15 poäng.

Nästa tävling är i ryska Sotji till helgen.

Sauber meddelar att Ericsson blir kvar i stallet, men tar över Giovinazzis roll som tredjeförare och ambassadör för stallet. Det innebär att han kommer att få testköra bilen, köra några träningar inför GP-tävlingarna och möjligen ersätta någon av de andra två förarna i något eller några lopp. Tidigare i september blev det klart att Ferraris Kimi Räikkönen skulle ansluta till stallet nästa år.

"Jag hade älskat att fortsätta, men att ha med en förare som Kimi Räikkönen är en jättechans för hela stallet. Jag kommer att fortsätta att hjälpa teamet att utvecklas, precis som tidigare", säger Ericsson till Saubers hemsida.

Sauber kallar sin föraruppställning för ett drömlag.