Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ericsson tillbaka – Räikkönen med rekordvarv

Marcus Ericsson var tillbaka på formel 1-banan dagen efter sin spektakulära krasch på italienska Monza. Det blev en 19:e plats i kvalet till Italiens GP. Ferraris flygande finländare Kimi Räikkönen körde historiens snabbaste kvalvarv och startar i pole position.

Saubers mekaniker jobbade hela natten med att bygga ett nytt chassi och byta ut motorn så att Ericsson kunde köra den sista träningen och i kvalet.

Svensken själv fick grönt ljus efter undersökning av tävlingens officiella läkare Ian Roberts.

- Tack vare bilens styrka är jag okej, sade Ericsson som kraschade i fredagens träning strax efter att ha varit uppe i 320 kilometer i timmen.

Orsaken till kraschen var att bilens dragreduceringssystem (DRS) slutat fungera när han skulle bromsa in.

Ferrari dominerade i kvalet och står i första ledet i söndagens lopp då Sebastian Vettel hade den näst snabbaste tiden. Tre av förarna var under Juan Pablo Montoyas banrekord från 2004, trean och VM-ledande Lewis Hamilton två gånger, innan Räikkönen slog till med F1-historiens snabbaste varvtid.

- Det var väldigt bra, men bara halva jobbet är gjort. Jättekul att göra det här på Ferraris hemmaplan inför alla fansen, sade Räikkönen i en intervju i Viasats sändning.