Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Ericsson.

Ericsson tog poäng i Österrike

Marcus Ericsson tog ett poäng i Österrikes GP. Efter en stark avslutning slutade han tia. Nederländaren Max Verstappen vann loppet efter att bland annat VM-ledande Lewis Hamilton fått bryta för första gången sedan 2016.

Utgångsläget var dystert med en plats långt bak från start. Men Saubers Marcus Ericsson körde upp sig och hade sedan en vass avslutning. Med färska och mjuka däck, och en smula tur med många som bröt loppet, så tog han upp sig till poängplats och passerade bland annat teamkamraten Charles Leclerc, Monaco. Ericsson hade sedan också vittring på att knipa åttondeplatsen, vilket var skälet till att Leclerc släppte förbi honom.

"Starkaste i år"

Då Ericsson inte hann upp Fernando Alonso, som låg åtta, så fick F1-svensken i sin tur låta monegasken köra förbi på sista varvet och nöja sig med en tionde plats, men väl en efterlängtat poäng.

- Ett av mina bästa race i F1. Det här och Bahrain, som är ett av mina starkaste i år. Det var riktigt skönt att studsa tillbaka efter besvikelsen i går. Jag kände mig grymt stark hela vägen och körde bra tider, bra omkörningar. Synd med åttondeplatsen, jag var nära på sista varvet, men det räckte inte hela vägen, säger Ericsson till Viasat.

Sedan hyllade han laginsatsen.

- Båda bilarna på poängplats. Teamet gjorde fantastiska depåstopp, bra strategi, vi tar steg hela tiden det var en grym laginsats.

Rekordsvit bröts

Max Verstappen, Red Bull, vann loppet inför många nederländska fans på plats och knep sin fjärde VM-seger. Han vann före Ferraris båda förare: finländaren Kimi Räikkönen på andraplats och tysken Sebastian Vettel slutade trea. Nu övertar Vettel ledningen i VM med en poäng till godo på tvåan britten Lewis Hamilton, Mercedes.

Hamilton, då? Han var länge i ledning men fick i slutet av loppet tekniskt strul med bilen och blev tvungen att bryta. Då tog hans 33 lopp rekordlånga svit utan att behöva bryta slut.

Hamiltons teamkollega, finländaren Valtteri Bottas som startade i pole position, gick också han samma öde till mötes.

F1-cirkusen åker nu till klassiska Silverstone, Storbritannien, i nästa vecka.