Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Ericsson tror att britten Lewis Hamilton försvarar VM-titeln. Arkivbild.

Ericsson tror på ny titel för Hamilton

Marcus Ericsson är säker på sin sak: Segern i Singapore avgjorde säsongen. Britten Lewis Hamilton kommer att försvara sin VM-titel.

Valtteri Bottas, Finland, kniper tredjeplatsen och tysken Sebastian Vettel behåller sin nuvarande silverplats bakom Lewis Hamilton, Storbritannien, som kommer att försvara fjolårets VM-titel och dessutom bli femfaldig världsmästare.

Det är Marcus Ericssons version av hur VM-ställningen kommer att se ut efter formel 1-säsongens återstående sex deltävlingar.

40 poäng

- Vettel och Hamilton har väl slagits där uppe i VM-tabellen under hela säsongen, men det känns som att Hamilton har kopplat ett litet grepp om världsmästartiteln med några starka tävlingar, säger han.

- Det ska mycket till om han ska tappa det här.

Tre tävlingar in i säsongen var den 33-årige britten segerlös och det var först i Baku, Azerbajdzjan, som han var först över mållinjen.

Sedan dess har Hamilton vunnit ytterligare sex lopp – varav de två senaste i Singapore och Italien – och toppar nu VM-tabellen på 281 poäng, vilket är 40 före jagande Vettel och ytterligare 67 före trean Kimi Räikkönen, Finland.

- Han har levererat på hög nivå under många, många år och det är ingen slump att han är fyrfaldig världsmästare, säger Ericsson.

- Han visade under senaste racehelgen, när det verkligen gällde, att han kan leverera. Det var otroliga prestationer i Singapore. Det var ett otroligt kval, där han tog poleposition. Sedan följde han upp det med ett starkt race utan något misstag och tog hem segern.

"Speciell bana"

TT: Vad tror du bli avgörande i Sotji?

- Det är en liten speciell bana där asfalten är väldigt slät, och det gör att greppet är lite lägre jämfört med andra banor. När det är sådan asfalt blir det svårt att få däcken i rätt värmefönster, säger Ericsson.

Samtidigt som Lewis Hamilton jagar karriärens femte F1-titel gör Marcus Ericsson sina sista lopp för Sauber, i alla fall som en av stallets två ordinarie förare. 28-åringen kommer nästa säsong vara reservförare och ambassadör.

"Jag hade älskat att fortsätta, men att ha med en förare som Kimi Räikkönen är en jättechans för hela stallet. Jag kommer att fortsätta att hjälpa teamet att utvecklas, precis som tidigare", sade Ericsson till Saubers webbplats kort efter beskedet om petningen.

Räikkönen, Finland, och Antonio Giovinazzi, Italien, blir Saubers förare under nästa säsong.