Efter att ha kört Formel 1 i fem säsonger, debuterade svenske Marcus Ericsson i Indycar-serien tidigare i år. Arkivbild.
Efter att ha kört Formel 1 i fem säsonger, debuterade svenske Marcus Ericsson i Indycar-serien tidigare i år. Arkivbild.

Ericsson vill stanna i Indycar

Efter en andraplats i Detroit förra helgen, säger den svenske racerstjärnan Marcus Ericsson att han vill fortsätta i Indycar även nästa år.

ANNONS
|

- Jag tyckte att serien såg väldigt intressant ut från utsidan, och något jag ville göra och tryckte på mycket för. Men man vet ju inte hur det är förrän man har upplevt det själv, säger han till amerikanske motorsportsajten Racer.com.

Efter fem år i formel1-cirkusen – ett i Caterham och de fyra senaste i Sauber – petades han i höstas och sitter nu på ett ettårigt kontrakt med Arrow Schmidt Peterson Motorsports för Indycar. Men enligt sajten har han redan fått mersmak och flaggat för att han vill fortsätta längre.

ANNONS

- Jag har redan sagt till mitt management att jag verkligen vill stanna. Jag vill att de gör allt de kan för att jag ska få stanna i serien nästa år och längre fram, om det är möjligt, säger han.

Pallplatsen i Detroit var hans första sedan 2013. Natten mot söndag, svensk tid, väntar ovalbana i Texas, 28-åringens andra i karriären efter Indy500.

- Det är klart att det är en stor utmaning, det är fortfarande väldigt nytt för mig att köra på ovalen. Men jag tar med mig mycket positivt från Indianapolis där vi körde senast där jag gjorde en bra träning, kval och race innan jag gjorde mitt misstag. Jag låg stadigt på topp tio innan jag sladdade av, sade Ericsson till TT, efter loppet i Detroit.

TT

ANNONS