Ericssons nye stallkamrat mest omtalad

Den mest omtalade nykomlingen i F1-cirkusen är stallkamrat med svenske Marcus Ericsson. Charles Leclerc beskrivs som nästa stora världsstjärna.

ANNONS
|

Det schweiziska stallet Saubers nye förare Charles Leclerc är regerande F2-mästare, och vann GP3 2016. Han ses som den största talangen i formel 1 vid sidan av jämnårige nederländaren Max Verstappen, Red Bull. Flera experter spår att han, inom ett par säsonger, kommer att köra för Ferrari.

- Han är en väldigt duktig förare som vunnit det mesta han har kört innan han kommit till formel 1, säger Marcus Ericsson inför F1-premiären.

ANNONS

För Ericsson är det viktigt att vara den starkare i stallet, och ett av målen för säsongen är att slå 20-åringen.

- Han är väldigt högt rankad och kommer in med en stor "hype" runt sig. Så för mig är det en stor måttstock att ha honom i bilen bredvid för att visa vad jag kan som förare, säger Ericsson.

- Jag har betydligt mer erfarenhet och har kört formel 1 under många år, och han är en nykomling, så… det är där jag har mina fördelar och måste dra nytta av det.

Även ryske Sergej Sirotkin, Williams, gör sin första GP-tävling i Australien, medan Toro Rossos Pierre Gasly (Frankrike) och Brendon Hartley (Nya Zeeland) startade fem respektive fyra gånger under säsongen 2017 men har aldrig tävlat här på Albert Park tidigare.

Fyra förare har försvunnit jämfört med premiären förra året, Felipe Massa (Brasilien), Pascal Wehrlein (Tyskland), Jolyon Palmer (Storbritannien) och Daniil Kvyat (Ryssland).

ANNONS
TT:s utsända, Melbourne

Fakta: Charles Leclerc

Ålder: 20 (född 16 oktober 1997, Monaco).

Längd/vikt: 1,80 meter/67 kilo.

Första GP-tävlingen: Australiens GP 2018.

Källa: Sauber

ANNONS