Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Magdalena Eriksson under ett av landslaget träningspass i Zevenaar utanför Arnhem.

Eriksson kan få chansen mot Ryssland

Det blir förändringar i den svenska EM-startelvan till matchen mot Ryssland på fredag. Magdalena Eriksson ser ut få chansen som vänsterback, och samtidigt tycks Pia Sundhage inte vilja chansa med småskadade Olivia Schough.

Av onsdagens landslagsträning utanför Arnhem att döma blir det ett rakt byte på vänsterbacken inför Rysslandsmatchen. Jonna Andersson, som startade premiären av fotbolls-EM mot Tyskland (0–0), får lämna plats åt Magdalena Eriksson.

Under övningarna på träningen ville Pia Sundhage hela tiden få ut bollen på Erikssons vänsterkant.

"Tänk er att det är mot Ryssland. Vi vill ha inlägg från Magda!", ropade Sundhage under en övning.

Dubbelt hörnvapen

Det är ingen hemlighet att landslagsledningen saknar den nyblivna Chelseaspelarens spetskvaliteter på planen. Eriksson har Sveriges klart bästa vänsterfot, och är dessutom stark på huvudet vilket gör henne till ett dubbelt hot på hörnor. Hon stod också länge ensam på onsdagens träning och nötte den ena hörnan efter den andra.

Assisterande förbundskapten Lilie Persson bekräftar att det blir förändringar i elvan jämfört med Tysklandsmatchen.

- Ja, det kommer att bli någon förändring. Det kan bli två också, men inte fler än så, säger Lilie Persson.

Mycket tyder också på att Olivia Schough får starta på bänken mot Ryssland, trots att hon tränade för fullt efter lårkakan hon drog på sig i första matchen.

- Det beror lite på hur hon reagerar på träningen. Men så här i match två chansar man ju aldrig, det gör man först i de här vinna eller försvinna-situationerna, säger Lilie Persson.

Schelin på kanten?

På träningen testades ett par olika alternativ: dels ett rakt byte där Kif Örebros Julia Spetsmark spelade högermittfältare, dels en version där Lotta Schelin flyttades ner på kanten samtidigt som Stina Blackstenius gick in på topp bredvid Fridolina Rolfö.

- Spetsmark har lite offensivare egenskaper. Hon har varit rätt pigg får jag säga. Men att hon nosar på en startplats... nja, det får vi väl se, säger Lilie Persson.

- Sedan har vi en del forwardsalternativ som kan gå ner på en kant också. Vi har en del varianter.

Även Elin Rubensson, som kom in i stället för Schough mot Tyskland, kan bli aktuell. Enligt Lilie Persson får Sverige då en spelare som är bra på att följa med i djupet, och som kan utmana sin ytterback både på in- och utsidan.

- Det är så klart att jag hoppas på att få spela. Men jag vet inte alls hur jag ligger till. Jag försöker bara göra så bra jag kan varje chans jag får, säger Elin Rubensson.