Elfsborgs Issam Jebali stod för två mål när man slog Eskilstuna med 3–2.

Eskilstuna nära nedflyttning trots drömstart

Trots drömstart med mål redan i andra minuten så blev det förlust 2–3 för AFC Eskilstuna hemma mot Elfsborg. Och nu är en nedflyttning mycket, mycket nära för nykomlingen.

|

AFC Eskilstuna fick rena drömstarten på Tunavallen. En Elfsborgsspelare passade fel och Ferid Ali kunde avancera fram, spela ut till Chidi Omeje till höger och Ali fortsatte sedan fram och nickade in Omejes inlägg. 1–0 redan efter en och en halv minut.

Det dröjde till 26:e minuten innan gästerna kvitterade. En hörna från höger studsade igenom ett passivt Eskilstunaförsvar och nådde Issam Jebali som drog till med högern på en halvvolley.

- Jag hade ingen på mig och sökte mig ut och det var ett bra val, sade Jebali till CMore efter sitt nionde mål för säsongen.

Med sitt tionde mål, en underbar frispark som han knorrade över muren efter att själv ha blivit fälld, ordnade Jebali 2–1 till gästerna en kvart in i andra halvleken.

Tio minuter senare kvitterade Chidi Omeje då han fick till ett jätteskott som smet in till höger om Kevin Stuhr Ellegaard i Elfsborgs mål.

Men glädjen blev kortvarig. Direkt på avspark efter målet svarade Eskilstunasonen Viktor Prodell med att göra 3–2 för Elfsborg. Och med kvarten kvar fick hemmalaget ett kvitteringsmål bortdömt för offside. Tungt för AFC som kämpade in i det sista för att få åtminstone en poäng med sig men förlorade.

Eskilstuna är nu sex poäng bakom Jönköping Södra som har kvalplatsen med två omgångar kvar. Dessutom har AFC åtta mål sämre målskillnad. Om Jönköping tar en poäng hemma mot Kalmar på måndag så är det klart att AFC Eskilstunas sejour i allsvenskan bara blir ettårig den här gången.