Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Nilsson skadade sig vid målgången i semifinalen i världscupsprinten i Otepää förra helgen.

Experten: "Den största guldchansen ryker"

Sveriges medaljchanser minskar drastiskt om Stina Nilsson missar VM. Hon var det största blågula hoppet, säger skidexperten Johanna Ojala.

Det mesta talar för att Stina Nilsson missar VM på grund av sin lårskada. Det var det tyngsta som kunde hända den svenska truppen, säger SVT:s expert Johanna Ojala.

- Jag såg henne på den individuella sprinten som den största guldmedaljchansen. Och den ryker ju. Men det gör också att gulmedaljchanserna i stafett och sprintstafett minskar, säger Ojala.

Stina Nilsson tog OS-guld i sprint förra året och har under vintern fortsatt att dominera disciplinen i världscupen. Johanna Ojala lider med Nilsson, som också fick lämna VM 2017 med en besvikelse när hon ramlade i semifinalen.

- Det är som att det inte vill sig riktigt med VM och henne, det verkar vara en dålig kombo. Det är otroligt tråkigt. Förhoppningen var att det hade varit en liten skada så att hon hade kunnat vara i träning och rörelse ganska snabbt, det hade kunnat indikera ett litet hopp.

Det positiva för svensk del inför VM, säger hon, är att många av de blågula sprintdamerna har varit väldigt formstarka under säsongen.

- Det roliga med sprintlaget i år är att de håller extremt hög klass med bland andra Jonna Sundling, Maja Dahlqvist och Ida Ingemarsdotter. Det är väldigt glädjande, även om medaljchanserna blev lite mer osäkra.