Anders Andersson tror att Malmö FF får det svårt mot Chelsea.
Anders Andersson tror att Malmö FF får det svårt mot Chelsea.

Experten: "Ytterligheterna som möts"

Världstjärnor med feta lönekuvert och mängder av rutin på högsta europeiska cupnivå. Inte ska väl Malmö FF ha en chans mot Chelsea i Europa League?

ANNONS
|

Löner, värdet på spelarna, landslagsrutin – alldeles oavsett jämförelsepunkter är Premier League-jätten Chelsea överlägset Malmö FF inför kvällens 16-delsfinal i Europa League.

- Om man ska vara ärlig är inte chanserna jättestora för Malmö. Men dels är Chelsea lite skakat och dels verkar Malmö på något sätt ha hittat en väldigt bra försäsong, trots den korta tid man har haft på sig. Då blir man lite mer optimistisk, men tittar man på laguppställningar är det ju stor skillnad på lagen, säger TV4- och C More-experten Anders Andersson.

ANNONS

Publiken viktig

Ska MFF kunna rubba Chelsea i det första mötet på Stadion i Malmö och få med sig ett bra resultat till London nästa vecka behöver spelarna hjälp, framhåller landslagsmeriterade Andersson.

- Om publiken kan få till den där magiska stämningen som har varit på Europamatcherna tror jag inte att man ska underskatta den adrenalinkick som man får som spelare när publiken är så jäkla vass. Att man känner att man faktiskt kan rubba de här bjässarna, säger Andersson, som tidigare har spelat i MFF.

TT: Är det en fördel att börja hemma för Malmö?

- Kanske. Men om man släpper in två mål hemma är det ganska stor uppförsbacke. Kan du hålla nollan blir det ju en sak, men lyckas du inte med det är det klart bättre att börja borta. Alla pratade om hur bra Östersund var när de slog Arsenal borta förra året (2–1), men Arsenal hade ju 3–0 att gå på från den första matchen.

ANNONS

Vilar stjärnorna?

Chelseatränaren Maurizio Sarri har i Europa League-gruppspelet valt att vila storstjärnor som Eden Hazard, Jorginho och David Luíz. Även om italienaren är ifrågasatt efter storförluster på bortaplan i ligan på sistone tror Anders Andersson att Sarri kommer att hålla den linjen även mot MFF.

- Jag skulle bli väldigt förvånad om han inte gör det. Även om det är press på honom är Sarri en väldigt långsiktig byggherre och han vill sätta sin grund och sitt spel, säger Andersson och fortsätter:

- Och det är ju inga skitlirare som sitter på bänken i Chelsea heller.

TT
ANNONS