Färjestad sköljde över HV71 – till slut

Brännströms mål såg ut att ge viktig vittring. I slutändan blev det dock precis som det verkade redan från period ett. Fullständig Färjestadsdominans i en hemmaseger med hela 8–2.

|

Med allt färre matcher kvar att spela av grundserien så var det av högsta vikt för HV71 att ta poäng och knappa in på topp-sex placeringarna borta mot Färjestad.

Det började dock inte optimalt. Efter halva första perioden sjabblade Lawrence Pilut med puck framför egen kasse, Christoffer Törngren utnyttjade, och Linus Persson sköt därefter 1–0.

Några minuter därpå var det dags för hemmalaget igen, när Gustav Rydahl gjorde sitt första Färjestadsmål efter en fin soloprestation.

- Ja, det var snyggt, säger Rydahl till C More när han får se sitt mål i repris.

Och hemmalaget fortsatte att bombardera Fredrik Petterson-Wentzel i HV-målet med offensiva frågor.

Stökig mittenakt

Erik Brännströms reducering i slutsekunderna av perioden såg ut att kunna ge vittring. Och över mittenakten hade de också det – även om det var en andraperiod som var minst sagt rörig.

Efter en sekvens där onödiga efterslängsutvisningar och nätrassel i båda kassarna avlöste varandra så stod det plötsligt 4–2 efter halva perioden.

Och trenden fortsatte i tredje – förutom att det då bara var Färjestad som levererade framåt – dessutom med besked.

Ellis tvåmålsskytt

Gustav Rydahl gjorde sitt andra för dagen efter bara sekunder, innan Joakim Nygård tre minuter senare utökade till hela 6–2.

HV71 tog timeout – men raset bara fortsatte.

Morgan Ellis satte 7–2 med ett hårt backskott – och också 8–2 av bara farten kort därefter.

Till skillnad från i den andra perioden kunde aldrig HV replikera i målkolumnen. Däremot fortsatte det att vara utvisningstätt och grinigt hela vägen in i kaklet.

Och väl i kaklet hade Färjestad tagit ett stort, stort kliv mot topp-sex och kvartsfinal. För HV71 är nu steget väldigt mycket större.