Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Färjestads Jesper Olofsson jublar.

Färjestad upp i topp efter Olofssons hattrick

Färjestad är ny serieledare efter landslagsuppehållet – och tremålsskytten Jesper Olofsson passade på att skicka en signal till Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg.

Färjestads tränare Johan Pennerborn sammanfattade matchen som ”publikunderhållande, men inte tränarunderhållande”. Men för en målspottare som Jesper Olofsson var det nog inte särskilt tråkigt.

Han stod för hälften av Färjestads mål i uddamålssegern och blev tungan på vågen med karriärens första hattrick i SHL.

-  Skitkul. Det är inte så ofta det händer, säger Olofsson efteråt.

26-åringen som hämtades in från Skellefteå inför säsongen har redan satt nytt personbästa när det kommer till antal poäng och mål den här säsongen. Och han toppar nu lagets interna poängliga.

- Det har gått väldigt bra. Jag har fått större förtroende här än i Skellefteå. Jag har varit med i många avgörande lägen och fått spela mer i matcherna.

Tre lagkamrater i Tre Kronor

Det har sprudlat om hela Färjestad den senaste tiden. Åtminstone offensivt. Laget har stått för 27 mål framåt på de senaste sex matcherna.

Under den senaste landslagssamlingen var klubben representerad av tre forwards som fick dra på sig Tre Kronor-dressen. Jesper Olofsson var dock inte en av dem, men enligt honom själv borde han ha varit det.

- Jag tycker absolut att jag har kapacitet för att prova på spel där. Jag vet inte hur de tänker, men om jag tittar på truppen och att de har provat en del spelare under året tycker jag absolut det.

- Jag har ändå spelat i samma kedja som (Joakim) Nygård och (Linus) Johansson nästan hela säsongen, och när båda sticker i väg tycker jag att jag också hade kunnat hänga på, säger Olofsson.

”Kan bära väldigt långt”

Den uppåtgående formkurvan och skalpen mot Malmö har gjort att Färjestad nu landat på toppen av tabellen – på bättre målskillnad men lika många poäng som Luleå.

- Vi är för tillfället serieledare av en anledning, säger Olofsson.

TT: Hur långt kan det räcka den här säsongen?

- Det kan räcka långt om vi minimerar bristerna och har mer respekt för hur matcherna ser ut och spelar med bättre disciplin. Inte som i den här matchen. Om vi förbättrar det kan det bära väldigt långt.