Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Färjestads Jesper Olofsson jublar efter 2–0-målet borta mot Växjö.

Färjestads jakt fortsätter – efter nya segern

Färjestad fortsätter ta rygg på ledande Luleå. På tisdag kväll möts ettan och tvåan i en match, i den näst sista omgången, som kan avgöra vilket lag som vinner SHL:s seriesegrarpris.

Tabelltvåan Färjestads seger med 2–1 borta mot Växjö betyder att laget då kan passera ledande Luleå inför den sista omgången.

- Vi sparar det bästa till sist, säger Jesper Olofsson, en av lagets målskyttar, och tänker på de två avslutande omgångar som kommer att avgöra grundserien.

Då Luleå vunnit sin match tidigare samma dag var Färjestad tvungna att bortabesegra hemmastarka Växjö om laget fortsatt tänkt sig att befinna sig endast en poäng bakom norrbottningarna inför den stundande seriefinalen.

- Vi fick lite hopp när vi hörde att Linköping ledde den matchen, men Luleå är starka, säger Jesper Olofsson.

Snyggt mål

Den andra perioden inleddes med att Färjestad fick spela fyra minuter i powerplay. När knappt tre av dessa minuter var avverkade fick värmlänningarna till den sidledspassning som behövdes för att Michael Lindqvists skott skulle hitta nätet.

Några minuter senare kom en blixtsnabb spelvändning från Färjestads sida. Jesper Olofsson såg till att Växjös backar blev frånåkta och den delikata backhandlyftningen upp i nättaket betydde såväl ett mycket snyggt mål som 2–0 till Färjestad.

- Det blev en fin dragning. Jag hade ganska klart för mig hur jag skulle göra och läget blev bra att hänga upp den i taket, säger han.

Växjö jagade en väg in i matchen och skapade flera skarpa möjligheter att reducera. Utdelningen dröjde dock till början av den tredje perioden då Kris Versteeg reducerade till 1–2. Närmare än så kom inte Växjö. Färjestad höll undan och bäddade för ett sällsynt spännande avgörande vad gäller seriesegern. 

- Jag tror att det blir en slutsåld arena. Vi har ett galet "go" i laget och kommer att gå fullt ut för att vinna.

Slutspelet viktigast

På tisdag kan Luleå, vid en vinst i Karlstad, säkra sin första serieseger sedan våren 2012. Färjestad har å sin sida möjlighet att skaffa sig guldläge till att vinna klubbens första seriesegrarpris sedan 2009.

- Vi måste besegra Luleå och sedan även vinna mot Djurgården i sista omgången.

Men ännu viktigare matcher väntar längre fram i vår. Inget lag i SHL vill lyfta seriesegrarpokalen för att sedan få se ett annat lag lyfta SM-pokalen.

- Självklart inte. Men om vi skulle komma etta har vi satt oss själva i det bästa läget inför slutspelet, säger Jesper Olofsson.