Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jenny Rissveds. Arkivbild.

Förbundet sträcker ut handen till Rissveds

Svenska cykelförbundet backar och tillåter Jenny Rissveds att tävla i sin egen utrustning avseende hjälm, glasögon och handskar, meddelar förbundet i ett pressmeddelande.

Förra året fick ett avtalsbråk om reklam mellan Rissveds och Svenska cykelförbundet den olympiska guldmedaljören att tacka nej till VM i höstas. Rissveds agent Johan Elliot säger nu till SVT att cyklisten inte vill uttala sig i frågan.

- Vi har velat hålla henne utanför den här processen, säger Elliot till SVT Sport.

I ett sms utvecklar han sitt resonemang:

"Finns inget att kommentera. Jenny har aldrig ingått något avtal, så ej heller nu. Vad förbundet har gjort är att man möjliggjort att Jenny kan åka i sin utrustning, vilket är bra och positivt, men varken vi eller Jenny är en del av uppgörelsen. Vi har bara medverkat till den och den har positiva konsekvenser för Jenny”, skriver Elliot.

Rissveds tävlade ytterst sparsamt förra säsongen och i världscupavslutningen i augusti blev hon 39:a. Träningsmässigt verkar hon ligga lågt.

- Hon promenerar, vi tar det vecka för vecka, och det är ännu för tidigt att prata om planer. Vi tar det väldigt långsamt, säger Elliot.