Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Gruppsegern ger Sverige en åttondelsfinal över 150 mil närmare Sverige, något som kan locka fler svenska fans.

Förbundet varnar för osäkra VM-biljetter

Ola Toivonen hoppas på stor uppslutning av svenska fans i åttondelen i S:t Petersburg. Svenska fotbollförbundet varnar dock supportrar från att köpa eventuella andrahandsbiljetter till matchen.

Resultaten i sista gruppspelsomgången gick Sveriges väg. Med 3–0-segern mot Mexiko och Sydkoreas 2–0 mot Tyskland tog Sverige hand om gruppsegern före Mexiko.

Belöningen: en extra vilodag – och spel i S:t Petersburg i stället för Samara.

S:t Petersburg är mer än 150 mil närmare Sverige – bara lite mer än en timmes flygresa från Stockholm – och därför hoppas spelarna nu att många svenskar ska ta sig till Ryssland för att se åttondelsfinalen mot Schweiz på tisdag.

- Det är perfekt med S:t Petersburg. Det är närmare Sverige, så jag hoppas på vallfärd, säger Ola Toivonen.

Oklar tilldelning

Hur lätt det kommer bli att få tag i biljetter är dock oklart. Svenska fotbollförbundet hänvisar till Fifas officiella biljettförsäljning och de har i sin tur inte vidarebefordrat någon information till förbundet om vare sig när eller hur många biljetter svenska fans skulle kunna få tillgång till.

- Så fort vi vet kommer vi att lägga ut information. Men tidigare har det varit först till kvarn, säger Lena Danielsen, biljettansvarig Svenska fotbollförbundet.

De som väl lyckas få tag i en biljett får även ett så kallat Fan-ID, och det fungerar även som ett visum som vanligtvis krävs för att ta sig in i Ryssland. För de fans som saknar biljett men ändå bestämmer sig för att ta sig till S:t Petersburg jobbar landslagets supporterklubb med arrangemang för dem.

- Vår supporterklubb jobbar för fullt med olika saker inför åttondelen och så fort vi har information kommer vi att lägga ut den, säger Lena Danielsen.

Förbundet avråder

Fotbollförbundet avråder dock skarpt svenska fans från att köpa eventuella andrahandsbiljetter.

- Det är ju självklart. Andrahandshandeln är inte tillåten och det är många som blivit lurade redan. Både inför turneringen och att de inte kommit in på matcherna när de varit på plats. Andrahandsmarknaden ska man hålla sig borta från, säger Lena Danielsen.

Lagkapten Andreas Granqvist hoppas dock på att få uppleva något liknande som på Centralstadion i Jekaterinburg, då Mexikos fans skapade en härlig atmosfär och gav de svenska spelarna en känsla av spel på bortaplan.

- Det kändes nästan som en bortamatch med 20 000–25 000 mexikanare på läktaren, så jag hoppas att det kan se ut något liknande i S:t Petersburg, säger han.

Och även Granqvist tror på att närheten till Stockholm ska locka många svenska supportrar. Han hoppas på blågul fest och utlovar valuta för pengarna för den som gör resan till Ryssland.

- Vi ska göra allt vi kan för att hjälpa de svenska fansen att komma dit, så det kommer att bli en rolig match.