Fördel Barcelona efter 1–1 mot Chelsea

Det första toppmötet i Champions League-åttondelen, mellan de tidigare mästarlagen Chelsea och Barcelona, fick ingen vinnare. Bara en förlorare i Chelsea som måste göra mål i returmötet efter 1–1 på hemmaplan.

|

Barcelona hade ett stort bollinnehav i matchen, men det var Chelsea som hade de bästa målchanserna.

I första halvlek sköt Chelseas brasilianare Willian två gånger – i stolpen. Eden Hazard hade också två skott över.

Efter 17 minuters spel i andra halvlek låg just Hazard och Willian bakom 1–0, Hazard som framspelare och Willian som målgörare. Han sköt precis vid insidan av den högra stolpen.

Slarv i försvaret

13 minuter senare bäddade slarv i Chelseaförsvaret för Barcelonakvitteringen. Andrés Iniesta tog bollen, slog direkt inåt höger i straffområdet där Lionel Messi rusade fram och satte dit 1–1.

Barcelonas Luis Suarez är nöjd med att ha med sig 1–1 till hemmamatchen.

- De måste anfalla och göra mål, vilket kan öppna upp mer för oss, säger han i kanal 6:s sändning.

- Man vet aldrig vad som händer i fotboll, men vi är starka hemma.

Returmötet spelas den 14 mars.

Tidig utvisning

Bayern München fick en betydligt enklare första match i åttondelen än väntat eftersom Besiktas fick försvararen Domagoj Vida utvisad redan i den 16:e minuten.

Thomas Müller gjorde Bayerns första mål strax före paus, genom en styrning, och sju minuter in i den andra halvleken rusade Kingsley Coman fram och slog in Robert Lewandowskis inlägg.

Müller gjorde sitt andra mål, 3–0, i den 66:e minuten. Och Lewandowski höll sig sedan framme på Mats Hummels skott och slog in returen till 4–0. Lewandowski blev även han tvåmålsskytt när han satte dit 5–0 med bara ett par minuter kvar av ordinarie matchtid.

Det lär bli en omöjlig uppgift för Besiktas, som är i Champions League-åttondelsfinal för första gången, att vända 0–5 i hemmamatchen om tre veckor.