Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenske målvakten Robin Olsen efter den tunga förlusten.

Förlustdepp: "Så outhärdligt svårtuggat"

Det hörs tunga suckar från svenska fotbollstyckare efter den svidande förlusten mot Tyskland. "Går det att förlora på ett värre sätt så har jag i alla fall inte provat på det", skriver Aftonbladets Erik Niva.

Det tyska målet på tilläggstid var en mardrömsavslutning på VM-matchen för Sverige, och det var "så bittert" och "så outhärdligt svårtuggat", deppar Niva:

"Inte sedan Henri Camara duffade in en strumpträff för Senegal 2002 har ett baklängesmål framstått lika definitivt. Inte på 16 år har det känts lika mycket som en kula i fotbollsnacken".

Göteborgs-Postens Mattias Balkander lider med det svenska herrlandslaget.

"Efter den mest makalösa av makalösheter var Sverige på god väg att ihop med Mexiko skicka hem Tyskland från VM och ta sig själva vidare till åttondelsfinal", skriver han.

Omdiskuterad situation

Går det att hämta sig från det här, frågar sig Expressens Noa Bachner.

"Det var så klart inte helt rättvist, det var inte vad Sverige förtjänade, inte efter en historiskt bra halvlek med vad som nu kan bli historiskt kostsamma missar", skriver han.

Detta förtjänade inte Sverige, skriver David Pettersson i Folkbladet Västerbotten :

"Det var ju ändå ett Sverige som tagit ledningen med ett läckert mål av Ola Toivonen. Och innan dess skulle faktiskt Sverige ha haft en straff – och Tyskland en frilägesutvisning".

Sättet som Jérôme Boateng fick stopp på Marcus Berg i straffområdet är omdiskuterat. Aftonbladets Erik Niva skriver att domarens beslut att inte blåsa straff var "obegripligt". GP:s Mattias Balkander skriver att "ett större rån har aldrig utförts".

- Jag tycker att det är straff, säger förre domaren Jonas Eriksson, till SVT.

"Bygga en mur"

Nerikes Allehandas Elena Lövholm skriver att när ett lag förlorar trots stenhårt arbete kanske motståndaren trots allt är bättre:

"De bästa vinner nästan jämt, även om vi tenderar att minnas ögonblicken där någonting annat bröt in och störde världsordningen".

Dagens Nyheters Johan Esk ser ändå Tysklands-förlusten som en av de "mest brutala" som ett svenskt fotbollslag åkt på.

"Sverige ledde, Sverige krigade, Sverige slet och Sverige hade alla chanser inte bara att hålla undan utan till och med att avgöra på slutet", skriver han.

Men det är självklart inte nattsvart. Sverige har fortfarande chansen att gå vidare vid seger mot Mexiko, påminner flera av krönikörerna om. Svenska Dagbladets Anders Lindblad låter till och med hoppfull:

"Det här landslaget har gång på gång visat att ingenting är omöjligt".

SVT:s expert Johanna Frändén drar paralleller till en viss politisk gränstvist i väst:

"Verkar till slut bli Mexiko som får bygga en mur. Och, i värsta fall, Sverige som får betala för det", twittrar hon.

Rättad: I en tidigare version hade Jérôme Boateng fått fel förnamn.