Bayern Münchens polack Robert Lewandowski hade ingenting emot att sänka sitt gamla lag, Borussia Dortmund.

Förnedring i tyskt toppmöte

|

Bayern München var pressat att vinna i lördagens toppmatch mot Borussia Dortmund för att ta tillbaka serieledningen i Bundesliga.

Något som man också mäktade med – utan några som helst problem.

Bortalaget blev fullständigt överkört i den första halvleken. Ledningsmålet kom med knappt tio minuter spelade när förre Dortmund-spelaren Mats Hummels nickade in 1–0 på hörna.

Sju minuter senare ökade Robert Lewandowski, också han med ett förflutet hos motståndarna, på till 2–0 efter ett stort försvarsmisstag hos Dortmunds Dan-Axel Zagadou.

Bayern München nöjde sig dock inte med det och ökade på till både 3–0 och 4–0 genom Javi Martinez och Serge Gnabry innan den första halvleken var färdigspelad.

Matchen slutade till sist 5–0 efter att Lewandowski hade gjort sitt andra mål strax före slutet. I och med resultatet leder Bayern München ligan en poäng före Borussia Dortmund.