Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förstärkt försvar ska hjälpa tabelljumbon

Sist i damallsvenskan med 31 insläppta mål. Göteborgs tränare Stefan Rehn är en smula orolig inför höstsäsongen.

På torsdag inleder tabelljumbon andra halvan av säsongen med bortamatch mot Piteå.

Redan då hoppas Rehn att han har fått ihop laget med de två nyförvärven som ska ge stadga i försvaret – den danska målvakten Line Geltzer Johansen och den amerikanska mittbacken Taylor Leach.

Men de är inte enbart värvade för sina fotbollskunskaper.

- Vi har en ung trupp och det blir ibland lite tyst på plan, framför allt i motgång. Nyförvärven har mer erfarenhet och är väldigt talföra på planen och det tror vi kommer att hjälpa vår grupp, säger Göteborgs tränare Stefan Rehn.

Som Liseberg

I fjol slutade Göteborg femma i damallsvenskan med 24 insläppta mål på hela säsongen. I år har laget släppt in 31 halvvägs.

- Det kan bli lite ojämnt i prestationen när man har yngre spelare. Jag sa redan före säsongen att det är lite Liseberg över oss, men det har varit lite mer dalar än toppar. Tyvärr, säger han.

- Det här är något som vi jobbar med, att bli jämnare. Och de som vi tagit in är äldre (28 respektive 25) och har mer erfarenhet och vi hoppas att det ska ge mer trygghet.

Han säger att han inte vill skylla tabelläget på skador, men att det blir jobbigt när sex-sju spelare är borta inför varje match.

- Damtrupperna är ju inte så stora, så det är klart att det är kännbart. Vi har flera som inte spelat en minut i damallsvenskan, men vi hoppas ha spelare på väg tillbaka.

I laget finns EM-spelarna Pauline Hammarlund, anfallare, och Elin Rubensson, mittfältare, som får ta ett stort ansvar i laget.

- De är jätteviktiga för oss och det krävs att de presterar på topp. De är nästan de äldsta i vår trupp (23 respektive 24 år) och hjälper de yngre som är 17, 18, 19 år. Men något som vi måste titta på är hur vi kan hjälpa dem på vägen, så att de också får utvecklas i sin egen takt, säger Rehn.

"Hoppas på bra höst"

Hammarlund och Rubensson fick lite extra ledigt efter EM för att slicka såren efter kvartsfinaluttåget. Geltzer Johansen, som var med i finalspelande Danmarks EM-trupp, har både hunnit spela en träningsmatch med nya laget och hämtat sitt bohag i Danmark inför omstarten av damallsvenskan. Och Leach, som närmast kommer från Östersund, har funnits på plats i Göteborg en dryg vecka.

- Det har inte blivit jättemånga träningar med alla på plats. Men nu hoppas vi på en bra höst. Kan vi hålla det helt okej anfallet som vi haft och hålla tätt bakåt kan det nog bli bra. Men vi vet att kommer att krävas väldigt mycket av oss under hösten.