Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Samuel Fagemo har fintat bort Växjös duktige målvakt Viktor Fasth och ska strax lyfta in matchens segermål i straffläggningen, när Frölunda bröt sin trend och vann med 1–0.

Fagemo straffhjälte för Frölunda

När inget annat gett resultat i en mållös match fick 18-årige Samuel Fagemo chansen som fjärde skytt för Frölunda i straffläggningen mot Växjö. Han lyfte pucken över målvakten Viktor Fasth, och gav Frölunda en viktig seger med 1–0.

Frölunda var i stort behov av framgång efter en svit där fem seriematcher bara gett en seger och sammanlagt fyra (!) mål framåt. De senaste resultaten, 0–3 mot Mora och 1–7 mot Örebro, fick frågetecken att ställas på rad runt Göteborgslaget.

Denna gång saknades i vart fall inte vilja, eller puckinnehav. Hemmalaget i ett utsålt Scandinavium "vann" skottstatistiken med 34–16 mot ett väl försvarande, formstarkt Växjö. Men effektiviteten var fortfarande för dålig, inte minst i powerplay, och Växjös målvakt (Viktor Fasth) var mycket bra.

Efter 65 mållösa minuter, inklusive förlängning, fick straffar avgöra. Men de tre ordinarie försöken per lag blev också resultatlösa, och nu briljerade dessutom också Johan Gustafsson i Frölundas mål när Växjös straffläggare försökte lura bort honom.

Studerade Fasth

Fjärde skytt för göteborgarna var Samuel Fagemo.

- Jag såg att Fasth stod ganska långt ut, så det var bara att fejka skott och gå runt, och lägga in den i öppen kasse, säger Samuel Fagemo.

- Vi har haft några dåliga matcher, så det var jäkla skönt att kunna studsa tillbaka här inför fansen, fortsätter 18-åringen.

Han tycker att matchen som helhet var jämn, trots skottstatistiken.

- Vi har mycket puck i anfallszon och skjuter mycket, men tyvärr lyckas inte pucken komma in, säger Fagemo, som blivit en frisk fläkt i Frölunda och nu gjorde sitt femte SHL-mål.

Göteborgslagets tränare Roger Rönnberg var nöjd med allt utom målskyttet.

- Det viktiga är hur vi ser ut idag, säger Rönnberg.

Försvarstal

Sedan höll han en sorts försvarstal för sitt Frölunda, om trygghet inom föreningen och att det inte är bristande motivation som gör att energi och skärpa inte är på topp ibland under en lång säsong.

- Jag tycker att laget fått onödig skit, säger Roger Rönnberg om reaktionerna runt Frölunda efter brakförlusten senast.

Växjötränaren Sam Hallam lyfter fram sitt lags försvarsspel och kämpainsats.

- Vi gör ett otroligt arbete runt egen kasse idag, säger Sam Hallam, och lovar att Växjö ska "fila lite på spel med pucken" under SHL:s uppehåll för landslagsspel.