Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Maiken Caspersen Falla ser gärna Stina Nilsson i VM-sprinten på torsdag.

Falla om Nilsson: "Spännande att se"

Maiken Caspersen Falla är den tunga favoriten i VM-sprinten i Seefeld på torsdag. Eller? Det hänger på om Stina Nilsson kommer till start – och vilken form svenskan är i.

Norskan var en av de stora vinnarna senast det begav sig i VM, i Lahtis för två år sedan. Då tog hon tre guld: individuell sprint, lagsprint och stafett.

Ett liknande utfall tror hon inte på den här gången.

- Det är svårt att kopiera något liknande. Det var en helt otroligt upplevelse och jag tror att det var en "en gång i livet"-upplevelse att få vara med om något sådant. Om man inte heter Marit Bjørgen – och det gör ju inte jag, säger Caspersen Falla till NTB.

Nyfiken på Nilsson

- Det är förstås drömmen att få uppleva något liknande, men det är inget jag förväntar mig, säger 28-åringen.

Som resten av skidvärlden är hon nyfiken på om Stina Nilsson, OS-mästarinnan i sprint, skakar av sig de sista spåren av lårmuskelbristningen och kör redan på torsdag. De senaste dagarnas rapporter talar för att så blir fallet.

Maiken Caspersen Falla säger att hon inte tänkt speciellt mycket på om Nilsson kör eller inte.

- Väldigt lite, faktiskt. Det blir som det blir, men det blir spännande att se.

Vill se de bästa

Norskan ser gärna att det blir en duell med Nilsson, som vann fyra raka sprintlopp i världscupen innan hon skadade sig.

- Man vill ju gärna att de bästa startar. Om Stina inte är med kommer den som vinner få höra "du vann VM, men hon var inte med". Det bästa vore om hon ställer upp, men hon har väl inte fått den bästa uppladdningen. Samtidigt är det en del av sporten att se till att kunna vara med, säger Caspersen Falla till NTB.