Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

MFF-supportern Lars Wahlfrid.

Fansen drömmer om Champions League

Uppemot 3 000 Malmö FF-supportrar följde matchen på Falkenbergs IP:s läktare.

Han reste upp flera timmar före matchstart och var på plats på bortaläktaren en och en halv timme före avspark.

- Rätt lag vinner allsvenskan. Vi har det bästa laget – även när vi har haft många skador och trots att vi tappade Kjartansson, som är vår skyttekung. Andra har klivit fram när det har behövts, säger Lars Wahlfrid.

Hela kortsidesläktaren och halva sitt- och ståplatsläktarna på långsidorna var färgade i himmelsblått. Av de 5 120 på arenan var runt 3 000 Malmösupportrar. De sjöng, de jublade och de firade. På läktarna precis som på planen var gästerna överlägsna.

- När Kjartansson såldes fick vi in Alexander Jeremejeff och jag tycker att Jeremejeff har varit ännu bättre än vad Kjartansson var. Han gör mer för laget. Sen tycker jag att Markus Rosenberg har varit väldigt viktig också.

Ett av de största glädjevrålen kom när Elfsborg tog ledningen med 1–0 i matchen mot tabelltvåan IFK Norrköping. Då höjdes volymen på bortaläktaren rejält. I samma sekund syntes det på MFF-spelarna att de förstod vad som var på väg att hända.

Nu ser supportrarna fram emot Europaresor till sommaren och kval för första gången på två år.

- Champions League är det stora målet. Vi ska bara dit. Så enkelt är det. Men då får vi inte tappa för många spelare. Det är viktigt att behålla de bästa. Jag tror att de har koll på det, säger Wahlfrid.